Piggelinhus/ Näringslivschef/Skylten

Ett steg närmare för "Piggelinhusen" !!! Hurra, för det är en satsning som verkligen Valdemarsvik behöver. Såg reklamen rulla i TV igår med namnen på orterna tydligt rullandes i nederkant. Se till att få dit Valdemarsvik fortast möjligt. Det är också nu man ska börja fundera om detta öppnar upp för nya bärande verksamheter eller småföretag, som kringaktivitet. Har du funderingar så gå till Thomas på Ekubator och testa din företagsidé. www.ekubator.se . Det gäller att vara förberedd !!!
Och jag hoppas (återigen) att kommunen har säkrat upp så att inte området kan "tas över" utav de nya egna hemsägarna utan även fortsättningsvik kommer vara badplats, dansbana och idrottsplats , som det alltid har varit.
Och förstör inte parkännslan genom att bygga om dansbanan till vinterbonad eventsplats. Löstagbara väggar är väl ok , men fråga folket om de vill bli av med sin park. Det går faktiskt att göra avtal där både ortsbefolkningen och de som investerar blir nöjda. Man behöver inte gå med på vad som helst.
Vi har liknande platser i kommunen ,där allmänheten blivit utestängda från sin badplats och båtplatser, vilket inte gynnar denna sommarkommun som vi trots allt är .

*********************************************************************************************

En ny Näringslivschef är anställd, Hans Lorentzon. Du är varmt välkommen och hoppas att du kommer att trivas i kommunen. Tuff början kommer du iaf att få, då det har varit ett allt för stort glapp mellan din företrädare och dej. Men det kommer med all säkerhet att ordna upp sej ganska snart, så fort du är på plats. Här i Gusum är du iaf varmt välkommen på en fika , och om du vill smita ifrån Valdemarsvik för en stund ( vem vill inte det ibland ;).

Skulle vara jätteskoj att få en presentation och lite tankar om det nya jobbet , så om någon har kontakten, kan ni väl slänga iväg ett mejl till honom eller till mej så jag kan kontakta honom. ( Samarbete you know)

Det är märkligt, men trots att Nisse jobbade så många år här, så var han, utanför företagarkretsar, ganska anonym för allmänheten.
*****************************************************************************************
Liona frågade sej om tankarna bakom skylten ( mellan Valdemarsvik och Gusum) och frågade sej varför inte Anders talade om dom. Jag vet inte om det stått något i tidningen eller så men kan väl konstatera att kommunen är allmänt dåliga på att berätta saker. Ungefär så här ligger det till :

Företagarna och kommunen ville sätta upp en skylt. Företagarna var med och bestämde var och skulle betala 50.000 för skylten (kommunen resten ) Skylten kom upp några månader för sent (inte kommunes fel) varpå företagarna betalade bara 10.000.

Placeringen av skylten (man åker igenom halva kommunen innan den kommer) kan och har man diskuterat . Det är ju inte en placering som binder ihop kommunen så att säga, men med tanke på det har man iaf fått ihop ett ganska bra budskap på skylten iaf.

Från början var det tänkt att kommunicera ut händelser i Valdemarsvik men de hade problem med prissättning , vem skulle byta och betala för ändringar , hur länge skulle budskapen sitta uppe ??? Det är ju ofta som allt händer i stort sett samtidigt. (karnebåtsfestivalen,  Nisse Liedholmcuppen etc)

I stället gjordes så här: Budskapen på skylten hänvisar till rastplatsen i Valdemarsvikskorset och där kan ALLA i kommunen marknadsföra sina budskap och sevärdheter. För oss, som bor norr om skylten , är det här den bästa lösningen, trots allt , någon liten skattekrona från Gusum och Ringarum är väl med och betalar , kan jag tänka ;)

Jobbet gjordes av Jonas Lundgren , Komplus.  Bra jobbat Jonas !!! :)
*************************************************************************************************************
Be-Te fortsatte och blogga , idag om näringsliv och vad Miljöpariet vill.

"Vi i Miljöpartiet Valdemarsvik vill ge näringslivet förutsättningar att utvecklas genom en aktiv näringslivspolitik för redan etablerade företag i kommunen, för att kunna locka hit andra företag utifrån och för att kunna stötta nya företagarinitiativ."

Okey !!! ???

Ha en bra dag alla i cybervärlden , klart är att Gripbands strategiplan för 2010, framlagd hösten 2009 , och handlingsplanen från Januari 2010 , nu håller på att verkställas och jag gör en djupdykning i småförpackningarna !!!! ;)

Kram

Kommentarer :

#1: Mangan

Godmorgon!

Tar numera som morgonrutin att läsa NT samt läsa din blogg då jag inmundigar morgon kaffet.

Plaseringen av den stora skylten vis E 22:an tycker jag är mycket bra initiativ av kommunen. Det är bara synd att den inte står vid den norra kommungränsen. Kommuninvånarna i dom norra delarna anser nog att plaseringen är helt fel och då blir det snacket om att Valdemarsvik "får allt" och missnöjet växer mot kommunen och politikerna.

Visst, nu låter det så väldigt präktigt, vad var det jag sa stuk på detta inlägg. Kommunen har säkert försökt med ett läge norröver det får man hoppas men det är lite synd att det inte blev så kan jag tycka.

Kul med en ny näringslivschef. Det behövs i kommunen.

Ha det bäst

hälsa

skriven
#2: Cizzie

Det är rätt morgonruntin du har Mangan !!!



Ja det "spär" ju "vi och dom" känslan och det var ju det vi inte behövde. Men nu har de gjort det bästa av det, så vi kan vara så nöjda som vi kan vara.

Skulle vara trevligt om Gusum och Ringarum (Byalaget eller liknande)kunde göra några snygga tavlor som gav inbjudande information om vad våra orter kan erbjuda.

skriven
#3: Thomas Ekh

Drömstugan kommer att ge impulser till andra företagare och föreningar att skapa tjänster och arrangemang som kompletterar konceptet. Det ska vi börja bygga redan idag så vi står rustade och samtidigt förstärker att det ska vara intressant att investera i en Drömstuga i Valdemarsvik.



E22-skylt:

Jag och Göran Trysberg var de som åkte hela E22-sträckan inom kommungränsen, både norr- och söderifrån. Det finns ett antal kriterier som måste uppfyllas och dessa ska alla uppfyllas på samma plats, alltså inte lätt. Det skulle finnas tillgång till el och kanske viktigast måste vägen vara rak en längre sträcka annars hinner man inte upptäcka skylten.



Söderifrån fanns inte någon jättebra plats annat än att gräva el långt ifrån. Vi var också inne på norr om Ringarum men ingen bra plats fanns för en skylt. Ibland måste man kompromissa...



De nya veporna, just nu sitter "Förförd av Valdemarsvik" uppe, ska visa upp olika fenomen i Valdemarsvik och beröra. Alltför många skyltar vid vägar är intetsägande och dem kommer man inte ihåg. När jag såg nuvarande skylten första gången fredag 4 juni fick jag ståpäls för den är riktigt bra. Jag har sett nästa som ska sättas upp om ett par månader och där är temat Nils Liedholm. Riktigt tycker jag då vi måste värna och fortsätta bygga detta varumärke.



Förra året hade vi utställningen om Nils Liedholm i Funkishuset, denna sommar finns en bantad version på Norrköpings Stadsmuseum och till hösten kommer den att visas i Cuccaro Monferrato. Sedan hoppas vi att till nästa år kommer den tillbaka och visas i Valdemarsvik.



Jag hade kontakt med Hans igår, han är i Spanien denna vecka, och jag hoppas träffa honom nästa vecka för att informera om Ekubator. Hans tjänst innebär cirka 15-20% i Ekubator så det är viktigt att tidigt sätta in honom i verksamheten. Inte vänta till september när han börjar sin tjänst.



Jag är så otroligt trött på alla politiker som säger att de för ut sitt budskap men antingen inte gör det eller så tror de att de gör det. Inför förra veckans Radio Wix-debatt, där jag var åhörare, tittade jag på samtliga partiers hemsida och vad hittade jag???



Vänsterpartiet: Ingen lokal sida och därmed inget lokalt partiprogram.



Miljöpartiet: Enbart kontaktuppgifter, inget lokalt partiprogram.

http://www.mp.se/templates/Mct_177.aspx?number=194919



Socialdemokraterna: En ganska bred lokal handlingsplan för 2010-2014. Svårt att läsa då det är en enda textmassa.

http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarekommuner/Valdemarsvik/Var-politik/Handlingsprogram-2010-2014/



Kristdemokraterna: Nästan lika bred förklaring av politiken som (s). Enklare att läsa, överskådlig med rubriker och förslag i punktform.

http://www.valdemarsvik.kristdemokraterna.se/web-Valdemarsvik-content/web-Valdemarsvik-leftmenu/S02B7D4C7-0320182F



Folkpartiet: Också en ganska bred förklaring av politiken med 10 tydliga ämnesområden där man kortfattat informerar om partiets politik.

http://www.folkpartiet.se/Folkpartiet-nara-dig/Ostergotlands-lan/Kommuner/Valdemarsvik/Sa-har-tycker-vi/



Centerpartiet: Ett ganska tunt valprogram.

http://valdemarsvik.centerpartiet.net/valprogram/



Moderaterna: Liknande upplägg som Folkpartiet med 10 rubriker med politiken i text i punktform.

http://www.valdemarsviksmoderaterna.se/



Alla dessa sidor, utom v och mp, talar om respektive partis valprogram. Dessa kan enbart liknas vid visioner, INGENSTANS finns en tillstymmelse till handlingsplan dvs. vad och hur tänker man göra för att uppnå deras visioner.

skriven
#4: Cizzie

Tror tyvärr inte så många norr om skylten ser det som en kompromiss , mer som ERAN skylt tyvärr.

Lite ändring kommer det bli med rastplatsen , tack och lov.



Bra om Hans , kan du be honom om en liten presentation , kanske ??



skriven
#5: Thomas Ekh

Skylt: Tyvärr har många synpunkter och inte alltid kunskap. När skyltar kom på tal via Företagarna så var jag den som påpekade ett antal gånger om vikten att ha skyltar på andra ställen än bara innan Valdemarsvik. När sedan verkligheten slår till, dvs. synbarhet vid placering, men framförallt att en skylt av denna storlek kostar 300 000 kronor och det har vare sig näringslivet eller kommunen råd med. Därför prioriterades den nuvarande skylten.



Hans: Du är ju ordförande i Ekubator, du kanske ska vara med?

skriven
#6: Cizzie

Ang Hans, så borde jag ju kanske vara det. Du kan ju säga till, vi har levererantörer på intågande, får vi hoppas att vi får ihop det.

skriven

Kommentera inlägget här :