Onsdag 29/9 2010

Godmorgon Världen !!!

En helt vanlig dag ser ut på förljande sätt. Uppe 04.00, en kopp kaffe eller två , lägga någon tvättmaskin, vika lite tvätt och hänga upp det som är färdigt. Snabb promenad , dusch och är vid jobbet i regel vid 05.00. Rensar och skriver ut mail, brukar ta en stund på morgonen och att svara på mail, beställer det som ska hem , lägger order som ska klippas eller stansas till Stefan och kollar att vi har material hemma.

Sätter mej och bloggar och lyssnar på musik en stund, och morgonbestyren brukar vara klara innan kl 07.00 . Sedan skriver jag ut packsedlar och fraktsedlar fram till kl 09,00, då vi tar en snabb frukost och ger hundarna mat. Åter jobb, jobb,jobb, fram och under förmiddagen dyker lastbilarna som ska lämna saker upp.Det jobbas fram  till att någon säger att det är mat någon gång på eftermiddagen ;-) Jag hinner oftast inte med. Igår var Stefan borta hela dagen så då slet jag som ett djur med alla kartongerna för att hinna med tills att lastbilarna kommer. Anton fick stå för matlagningen och jag svepte middagen på 5 minuter tror jag .

När alla lastbilarna har dykt upp under eftermiddagen , brukar vara 2-3 olika som kommer , börjar skrivbordarbetet igen med prisättning, fakturering, plocka ihop prover som folk har ringt om och skicka offerter om det är några. Senast klockan sex kan jag jobba till för då måste jag ner med breven innan de tömmer brevlådan.

Det låter ganska tråkigt kan jag tänka , ett ensamt jobb, ofta bara med lite kundkontakter under dagen men inte så mycket socialtid med någon. Alltid samvetskval för att man inte finns till för barn och vänner, alltid rädd att man ska bli nördig i sin ensamhet som man sett så många andra bli.
Jag tycker om mitt jobb, det är ofta många roliga saker som händer, och många intressanta idéer som man får vara med och utveckla , men ibland är det tungt och slitigt och bara strul, och det känns ganska instängt och meningslöst.

Ja det var den dagen det och det finns ingenting annat roligt att skriva. Kan bara konstatera att på NT-bloggen hade BéTé skrivit något tänkvärt idag, att det är dax att ta tag i den bistra sanningen. Budgeten. Strunta i block och ideologi , tydligt ledarskap och vara så eniga som det bara går. Fasiken vet om inte detta skulle göras innan det bestäms om vem som skulle leda kommunen.
För sanningen är ju att det kan bli precis hur som helst med det, och det är nog inte klart på länge än. Så börja jobba istället , tillsammmans och mot ett mål , att få kommunen på fötter.

En rolig sak igår var det. En kompis på nätet visade upp ett klipp från nyheterna, på hennes syster som precis hade blivit opererad med en ny metod i hjärtat. En klämma lagade hjärtklaffen och det gjordes genom att de gick upp genom ljumsken. Detta är kanske samma sak som jag har , jag har skjutit på denna operation , för det finns ingen möjlighet för mej att vara sjukskriven i ett år . Nu kanske det går att på några dagar fixa till detta , det vore väl fanstastikt och en stor, stor , sten skulle falla , för det här går jag och tänker på väldigt mycket.


Over and out från en trött, sliten, rastlös och uttråkad kardborrebandsarbeterska !!!

Kram

Kommentarer :

#1: Sanna

dagens dagbok ligger i min blogg.. pözz

skriven
#2: Erland

VA!!!!

Har du ett klaffel och jobbar som du gör? Kontakta direkt någon privat hjärtspecialist och kolla med henne. Vill du jag ska hjälpa dig leta, tjoa till bara.

skriven
#3: Cizzie

Sanna: Tack Sanna jag går in och hämtar , ha en bra dag!!



Erland: Ja jag står färdig för operation, morsan gjorde operationen för några år sedan och blev jättebra , men jag har väntat för det är så lång sjukskrivning, 2 veckor på sjukhus , 2 månaders absolut sjukskrivning och ett år som man inte får ta i , på . Hörde om de här ljumskoperationerna för några år sedan , men det gick inte att göra på oss "gamla" då utan bara ungdommar. Men nu tydligen,

Men jag är ganska positiv iaf , har lyckats jobba upp koniditionen så mycket så att jag är inte 84 år längre, sa sköterskan , utan "bara" 72 (dom omsätter siffrorna så )

Varpå den gamle nyopererade farbrorn i rullstol som satt och lyssnade på samtalet utbrast.

- Kan HO få papper på det , för i så fall kan hon följa med på nästa PRO-dans !!!



Varpå sköterskan och jag skratta så tårarna rann, för gubben hade inte öppnat munnen (vi trodde han var halvdöd) på hela tiden vi hade varit där :)



Men nu ska jag kolla om det finns möjlighet till en sån här operation , 3 dagar ska jag väl klara utan att möblera om på sjukhuset (kanske) ;-)



skriven
#4: Lennart Sjöberg

tisdag morgon skjutsar Arvid till bussen, det är inte så ofta nu längre som jag swkjutsar honom vi har inte samma tider längre eller rättare sagt han börjar tidigare än jag.

Far i till jobbet har ju en del att jobba ifatt efter att ha varit på resa ett par dagar.

Vi har instalerat en ny panna på jobbet så jag hoppas den ska fungera som de är tänkt för de tbörjar bli kallt ute.

Lika illa hemma vi har renoverat i hallen och saknar några element som kommer nästa vecka alltid lite försent som vanligt enligt Anette.



jobbet på kontoret rullar på min kollega Anetta är otroligt begåvad och lär sig nya saker varje dag det är kul med kollegor, jag har ju jobbat ensam i många år men nu så är vi fler.

Micke som även han jobbar på kontoret är sjuk denna vecka men hjälper oss med att lösa saker från sjuksängen, så vi ringer flera gånger om dagen.

åker hem tidigt för att hinna klippa gräset, reparera en kontakt och plocka ordning i garaget innan det blir mörkt.

Nu är det dags att avsluta den här dagen och hoppas att man blivit något klokare eller lite äldre i alla fall.

skriven
#5: Mallan

(Låtasats det är onsdag)



Onsdag betyder sovmorgon, och då tänker jag alltid passa på att sova länge. Men allt som oftast gör jag upp planer att jag ska iväg någonstans eller bokar in en fika med någon. Likaså idag.

Jobbet var ko-lugnt, och Henka var tråkig när jag kom hem så jag åkte hem till mamma... och åt glass! Jag vet inte varför, men jag kan inte äta onyttigheter ensam. Varken fikabröd, glass, godis, chips, läsk o.s.v. Som om jag vill vara säker på att "om jag blir tjock, så dras hon med mig!" haha! Nej, nu måste jag göra något vettigt..

Ciao!

skriven

Kommentera inlägget här :