KF 1

Måndag blev en fullfartsdag, telefonerna började vakna till liv för kunderna ordentligt, och ett nytt lass varor kom in.

Roligt att läsa i tidningarna att Gusum är ett begrepp när det gäller kräftor. De är duktiga där nere på "Bischa" .
Anja Persson som kund också , det är inte fy skam, och vilket markandsföringsvärde att hon tar sej tid att tacka också !!

Nu vill Tommy bygga ut, och att affären vill expandera är väl det bästa som kan hända ett samhälle. Men lyssna alla Gusumiter på en sak.

Tänk på hur det ser ut här, Bischa har 3 parkeringsområden runt om sej, och lastkaj på baksidan där även sopor finns, där vill , om jag förstår Tommy rätt, han bygga ut och hägna in. (det är bra i sej) .

Sedan har vi Folkets Hus , och snart också Carros fik på baksidan om Bischa. Där kan man inte utvecka något för vägen ligger precis vid husen och i så fall skulle Carro få ett plank framför sej, vilket vore synd.

Mellan Birgersson och och gamla Shalström och gamla konditoriet finns det grönområde som vi använder som central plats vid evenemang. Och vi har också en korsning som har orsakat kaos i alla år .

Tänk er föjande: Birgerson ändrar in och utgången mot Sahlströmshållet. Grönområdet görs om till en enhetlig stor parkering. Föjdaktligt blir Birgerssons baksida mot Kvarnvägen där utbyggnad och sopor kommer att vara .
Den naturliga centrala platsen blir då vid Folkets Hus och det nya fiket, och det är ju mellan dessa tre som det bör vara också. Då kan man göra om hela den ytan mellan till en central användbar plats , smala av gatan vid Folkets Hus också så de har lite plats att utveckla uteserveringar utanför sina verksamheter.
Vad tycker ni ??? Kostsamt men vi har ett väldigt splittrat centrum just nu som inte följt med i tiden och ska vi göra något så måste det nog ske i samband med saneringsarbetet .

KF igår. Var lite spänd igår på reaktionerna , men jag blev lugn med en gång jag kom. Speciellt för ett varmt mottagande vid dörren :)

Det kändes bra så in åt skogen!! Jag pratade med folk från nästan samtliga partier(inte topmännen) men iaf.
Och reaktionerna från alla partier var samstämmiga. Det som hänt ÄR bra för kommunen.

Nybyggare och Sossar måste rivstarta och sätta fart, och det är inga konstigheter i det som stod i kompendiet.
Det borgliga blocket måste ta timeout och backa tillbaka och börja granska sina verksamheter.

Det senaste 1,5 årens maktkamp bland gubbarna i toppen av våra partier har varit oerhört kostsamt för kommunen. Och det inser de som står längre ner på listorna.
Det är dax att ni går ihop och gör lite självransakan i era partier, tar kommandot och sätter upp nya riktlinjer.
Profelerar er och slutar att gå efter toppmännens egna vinningar eller den svågerpolitik som har rådit, kanske för att alla suttit för länge. De sitter praktiskt taget i knät på varandra. Slåss för er tro istället.

Moderaterna: Alla kan följa i tidningen vad som har hänt , läs Helena von Schantz blogginlägg från igår http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6214027&entry=7074710
Och där är det en massiv vägg i toppen som inte ser verkligheten, där är ett parti som måste rensa upp lite.

Centern: Jag tror faktiskt på Anders, han har det som behövs, MEN det är för mycket band åt alla håll som han måste förhålla sej till. Ta en röjsåg , och klipp av alla band och ta kommandot själv. Lyssna inte på de gamla bittra uvarna runt omkring dej utan gör Centern modernt.

Folkpartiet: Där har vi redan förnyelse och jag ser fram emot att ni taggar er mer till nästa val , jag tror att ni har goda förutsättningar att göra ett kanonval nästa gång.

Sossar: Ni har änligten fått förtroendet att styra Viken och jag tror att ni kommer att göra det bra faktiskt, ni är för slipade för att göra detta halvdant. Ni har redan visat att ni tänkt till och erat nytänk med Erland och Lasse i toppen är klockren.  Men ni har ett annat jobb att göra vid sidan om, glömt är inte maktkampen, och de rätt usla metoderna att bråka. Jag förstår varför, men det är för kostsamt för samhället.
Ni har nu chans att göra rätt, och verkar också göra det. Mer insyn och öppenhet, mer kommunikation,inte bara till kommuninnevånare utan också mellan er i politiken. O ch det var också bra att Erland gick ut och förklara igår på Helenas blogg igår, mer sådant !!! 

Miljöpartiet: BeTe du kan inte sitta ensam i detta parti, vad ska du göra åt saken ? Handlingsplan måste fram !!

Oj nu har jag gjort det man inte får , tycka till om andra , medans man själv inte gör något ;)

Jag lovar att ta ett steg tillbaka och ransaka mej själv också, så får vi se hur det går !!! ;)

Kram på er och ha en bra dag

Kommentarer :

#1: Helena von Schantz

Cizzie, bra analys och tack för dunken i ryggen. Men inga kliv bakåt om jag får be. Vi är många som uppskattar ditt tyckande. Det är mer engagemang inte mindre som är framgångsreceptet för Valdemarsvik och konstruktiv kritik är ett framgångsrecept för oss alla. Det är en tråkig vana att ta kritiken bakom ryggen där den bara ställer till med skada.

skriven
#2: Cizzie

Det är alltid lätt att tycka, men jag vet att det inte alltid är lätt att genomföra, så man ska inte vara föööör mopsig som tyckare.



Så jag hoppas ni tar det med den ödmjukhet jag verkligen känner för ert jobb.

skriven

Kommentera inlägget här :