Allternativa turistbroschyren

Då var det vardag igen , men det är nog inte mycket som händer idag på så sätt att telefonerna ringer får man hoppas .
Men vi har lite som måste iväg så några timmar blir det.

Har haft en superskön julhelg, med mycket familj, mat och mys. Även om jag åkte på en dyngförkylning dagen före julafton med feber, som kommit och gått hela helgen så har det varit en superskön helg. Inga tidningar, inga bloggar och inga grubblerier ;)

Igår var det som värsta vårvädret så jag pasade på att fixa bilen lite och tvättade upp den, och idag visar temperaturen på 13 grader , så det blir nog några extra promenader idag också ;)

Vi har lite ovälkomna besök om kvällarna i våra bilar och garage om kvällarna och på juldagskvällen blev också vår affär attackerad med en trasig ruta.

Vågar nog mej på att säga, att i det här fallet så handlar det om svenskar , för att inte kasta skugga på någon annan.
Försök att stjäla bilar mm.

Tråkigt när man inte låter andras saker vara, och tråkigt att andra får betala självrisker och får en massa jobb för att man inte kan hålla fingrarna i styr.

Ett roligt inlägg från BeTe :) http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5498630&entry=7363611 om hans gnäll.
Och faktum är att han verkligen gnäller på allt ;) Men någon måste ju göra det också. Men håller med Martin , det skulle vara roligt att veta vad/vem han tycker om, och det vore roligt om han skrev positivt om någon , någon gång också, för visst kan man vara både gnällig och ändå possitiv på samma gång....eller .

Vill ju inte gnälla men ......... såg de nya turistaffischen för någon vecka sedan.
Hmmm, jättefina bilder, och temat var .......Valdemarsviken, som alla andra år. Korten var möjligvis tagna 3 meter ifrån det läge de hade förra året ;)
Pratade samtidigt med han som hade uppdraget. Viken är det som ska exponeras , det som turister kommer för , och iof , kan jag förstå det. Men jag tror inte riktigt på den iden , oavsett vad som sägs. Tänker inte så själv, vi kan inte konkurrera med Västervik, Skåne , Öland och Gottland och västkusten, så det är bättre (tror jag) att göra som alla andra kommuner som har en kustremsa i sin kommun, dvs visa upp mångfalden.

Men så kommer det inte bli oavsett vad jag tycker , så det är bara att acceptera .
Men en sak jag inte kan acceptera, är att vi i kommunens brochyrer inte får chans att visa upp oss. Gusum , Ringarum , Tryserum mm. 
Så min tanke inför nästa år är att få till en allternativ affisch , brochyr för kommunen, där andra värden visas upp.
Nej det är inte ett ytterligare sätt att särskilja Valdemarsvik från resten av kommunen, utan självklart ska Valdemarsvik vara med på de bilderna också, men kanske en annan vy . En marschallklädd handelsgata kanske ;) eller på de slående vackra lägena på husen om man vänder kamran från vattnet och in istället. Vem vet, det finns tusen vackra och unika saker att förmedla från vår kommun, så kom med ideer bara .

Nu promenad i blåsten , och sedan lite jobb........men bara lite ;)

Det är massor av filmer som visas nu på Gusums Bio ,
På programmet står bl.a. Stig Helmer, Girl with the dragon tatoo, Sherlock Holmes, Alvin o gänget, Happy feet, I nationens intresse (där Persbrant spelar Hamilton) Mission impossible 4, En gång i Phuket och Masterkatten i stövlar, för att kopiera Helen ;)  Gå in på Gusum.info för mer information.


Kram

Kommentarer :

#1: Mangan

Hallå och god fortsättning.

När du ändå är inne på turistaffischer så måste jag nämna turist Broschyren som Valdemarsviks Kommun skickar årligen ut till alla boende i Kommunen. På broschyrens framsida står det, Valdemarsviks turistguide 2012. jag tycker det ska stå, Valdemarsviks Kommun Guide 2012 för guiden gäller ju för hela Kommunen menar jag.

En enkel ändring på guiden är på sin plats tycker jag, för i sammanhanget är det viktigt för våra Kommuninvånare att alla drar åt samma håll i strävan för en bättre Kommun.

Motionsläge om inte annat.......

Ha det bäst och hälsa familjen

skriven
#2: Cizzie

Vi MÅSTE bygga upp denna kommun till en enhet, så detta år bör vi ta upp detta hela tiden , och påpeka, påpeka, påpeka att i ord och handling hela kommunen ska ingå. Det ska stå "Valdemarviks kommun, man ska säga "Hela kommunen" då man menar hela kommunen.

Jätteviktigt att alla gör , tycker jag



Ha det jättebra och det bästa till familjen !!!

skriven
#3: Thomas Ekh

Mange: Den broschyr som skickas ut inför varje sommar heter Valdemarsviksguiden, inte Valdemarsviks turistguide. Den broschyren är INTE kommunens broschyr utan ägs och sköts av det privata företaget Tryckeriet i Valdemarsvik.

skriven
#4: Cizzie

Då kan man inte göra något då det är privatägt.



En stilla vädjan om att bli tydligare kanske, om det är Valdemarsvik eller kommunen, som gäller. Kan ju vara bra i alla sammanhang även för privatägda företag. Men som sagt .....

skriven
#5: Mangan

Valdemarsviksguiden, så heter broschyren, rätt ska vara rätt.

Om det nu är privatägt måste det ju vara i Valdemarsviks Kommuns intresse, att en turistbroschyr för hela sommaren som tar upp olika evenemang i Valdemarsviks Kommun har ett namn som förpliktar.

Antar att ägaren till broschyren inte kan skriva hur som helst utan att någon tjänsteman på Strömsvik som tillsammans tittar på utskicket innan broschyren går i tryck.

Ekh, du verkar vara insatt i läget men du svarade inte på den egentliga frågan! Varför heter broschyren Valdemarsviksguiden när broschyren vänder sig till hela Valdemarsviks Kommun med dess invånare och boenden?

skriven
#6: Thomas Ekh

När jag flyttade till kommunen 1992 hette den Valdemarsvikssommar. När den bytte namn kommer jag inte ihåg men vi var flera som tyckte att den borde "räcka" längre än sommaren så då blev det Valdemarsviksguiden. (Inte jag som äger den)



Beträffande varför den heter Valdemarsviksguiden när den riktar sig till hela kommunen är tyvärr ganska enkel. Kommunområdet heter de facto Valdemarsvik och då blir det enklast så. Det är väl samma med ValdemarsviksBladet, som också riktar sig till hela kommunen. (Den äger jag och min sambo, men namngav inte då vi köpte bladet förra året)



Jag kan skicka en fråga tillbaka (retorisk?) vad guiden, och bladet?, skulle heta. Det går ju inte att kalla det Valdemarsvikskommmunguiden eller ValdemarsvikskommunBladet för det är ohållbart. Dessutom är bägge namnen, särskilt ValdemarsviksBladet, så inkörda så det vore vansinne att byta. Bladet fyller 20 år i november.



Tyvärr måste nog alla invånare utanför centralorten förlika sig med att kommunen heter Valdemarsvik, inte Gusum, Ringarum osv. Det enda som kan lösa denna knäckfråga är att byta till ett neutralt kommunnamn, men vad skulle det kosta?

skriven
#7: Cizzie

Håller inte alls med dej där , Thomas . Visst fasiken kan man i alla sammanhang där kommunen är med och betalar , kräva att man säger Valdemarsviks Kommun ?

Valdemarsviksbladet däremot har jag inga åsikter om.

Men " Valdemarsiks Kommuns Turistguide, skulle väl gå upperligt. Och jag tycker de ska vara extra noga med det fortsättningen för att understryka samhörigheten i kommunen.

Det är nog ingen som någonsin bett om att de ska kalla kommunen Gusum eller Ringarum, men däremot lägga till Kommun , efter Valdemarsvik, borde ju inte vara så svårt att ordna, eller till och med ett måste , om man vill samla kommunen.

skriven
#8: Mangan

Är det någon som anser att stl eller längden är för lång, på Valdemarsviks Kommuns Turist guides framsida och en ändring av namnet är omöjligt.

Då har vi ett stort problem.......

skriven

Kommentera inlägget här :