Lögner Bror-Tommy !

Det är sorgligt att en ledande politiker som Bror-Tommy Sturk ser sej tvungen att ljuga i NT-bloggen om vad som står i min blogg http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=5498630 igår .

Det än mer sorgligt att han är så feg att han inte vågar länka vidare så att folk får bilda sej en egen uppfattning.

Så beter sej en riktig ynkrygg !!!

Läs gårdagens blogginlägg och läs sedan vad Bror-Tommy skriver och bilda er en egen uppfattning om vad som skrivs.

Kommentarer :

#1: Bror-Tommy Sturk

Skärpning! Du kränker mig i ditt inlägg och det är allvarligt. Dessutom påstår du att jag skriver om dig i mitt blogginlägg på NT och det kan alla givetvis kolla att jag inte gör. Snudd på förtal! Du påstår också att jag ljuger. Om vad? Lägg av att skriva OM personer som du alltid gör i dina inlägg och kränka dem som inte tycker som du. Mitt senaste blogginlägg handlar om att det inte finns något politiskt parti som driver flyktingfrågan i Gusum. Inte heller nybyggarna. Det är viktigt att förklara.

Bror-Tommy Sturk

skriven
#2: Cizzie

JAG kränker DEJ ???

Du har hela tiden i samtliga blogginlägg och facebookstatusar, hävdat främlingsfientlighet och smygrasism. Om det finns sådant så länka för fasiken till det då så undviker du att bli misstolkad.

Du skriver "eftersom jag fortfarande bloggar, kommentarer och andra sociala medier märker att de som driver flyktingfrågan i Gusum sätter sin tilltro till moderaterna när man vill minska antalet asylboende på grund av att de påstås vara så brottsbenägna"

Länka till det blogginlägget som skriver så, så ska jag be dej om ursäkt, för tydligen så fanns det någon mer som gjorde det och då får jag naturligtvis be om ursäkt.



Men du vänder och misstolkar de som driver den här frågan i Gusum , ingen påstår att alla är brottslingar, ingen säger ett ont ord om de skötsamma, och vad NB säger i denna fråga har du inte en aning om !!!



Sedan skriver jag OM dej precis hur mycket jag vill, precis som du skriver OM folk, förutom när bara vill antyda saker.

Lär dej att länka till källorna så skapar det mindre missförstånd och folk kan avgöra själva.



skriven
#3: Erland

Vore det inte bäst för MP att man bytte ut Sturken? Med sina rent kommunistiska idéer om att det är han och ingen annan som bestämmer. Med sina uttalanden i många frågor stigmatiserar han meningsmotståndare och blandar ihop sak och person. Invektiven och hotelserna haglar. Känner vi inte några miljöpartister som än en gång kan ta honom i kragen? Han fick väl åka till Stockholm en gång och göra avbön har jag för mig.

skriven
#4: Cizzie

Det skulle inte förvåna mej ett dugg, om han har fått gjort, skulle vara roligt att få veta mer om ;)



Ja hur hans mentalitet hänger ihop med Miljöpartiets lite halvflummiga men å andra sidan helöppna sinnessätt är för mej obegripligt.

Men det som jag ifrågasätter mest är hur han kan vara ordförande för Demokratigruppen, som inte tillåter några andra åsikter än sina egna.

Men den riktigt stora parodin är att han är ordförande för Demokratigruppen ;) Antagligen fungerar det jättebra om alla tycker som han;)



Att hela styrelsen slutatde kan ju inte vara alla andras fel, så jag hoppas att det kommer in en hel grupp och kör racet med honom när valet är , han hade ju trots allt inte speciellt många röster, så det är nog inget problem att få mer än honom.

skriven
#5: Anonym

Citat från Betes fb



Arbetsdag i morgon med Lövbo samfällighet och nya grannar! Det ser jag fram emot. Har ju dock också en lång lördagskväll framför datorn att se fram emot först. Inte heller så dumt. Kanske dimper det ner någon ny elak kommentar från någon patetisk rasist igen på senaste blogginlägget. Det kan man ju också ha roligt åt men å andra sidan är jag ju humanist och tycker därför synd om de som inte begriper bättre. Simma lugnt där ute i lördagskvällens vimmel...

skriven
#6: cizzie

Det där kommenterar jag inte ens

skriven
#7: Lina

Ska bror Tommy prata om kränkning och förtal? det är ju några av de saker han är bäst på att göra själv. jag har egen erfarenhet!!! Jag förstår inte hur han kan få representera ett parti i valdemarsvik. Ser hellre att Liona skulle få ta sin plats, hon verkar ju ändå vara lite vettig och kunna resonera med...

skriven
#8: AnMå

Vad har hänt med sakfrågan här... Min tolkning av vad som sker i "Gusums-frågan" är att vi har politiska företrädare och privatpersoner som väljer att prata om "dem". Om "de" var hälften så många så skulle brottsligheten försvinna. För mig är det mycket problematiskt att prata om "dem". Vilka kommer "de" vara nästa gång? Pensionärer kanske, de är ju dyra i drift, eller arbetslösa. Det vore väl mycket bättre att de större kommunerna tog ansvar för de arbetslösa?!? Jag förstår att ett litet samhälle som Gusum har svårt att bära en hög andel kriminella men vad har det med de asylsökande att göra? Antingen menar man väl att de asylsökande är kriminella eller så menar man det inte!Hur skulle det hjälpa att halvera antalet om de som begår brott blir kvar? Ingen får ta sig rätten att prata om människor i klump, det finns inga "de", det finns individer!

skriven
#9: Cizzie

Lina: Ja man blir verkligen bestört och djupt ifrågasättande hur en ledande politiker kan skriva på det sättet . Djupt beklagligt , och sedan var det ju faktiskt Liona som hade flest röster i förra valet, så jag hoppas hon kommer igen och är än mer strateg denna gång och visar vart skåpet ska stå.

Jag röstade inte i förra kommunalvalet, men skulle faktiskt kunna personrösta på Liona för att helt enkelt få bort Bror-Tommy som jag anser är direkt olämplig.



AnMå: För att förklara problematiken så måste vi kunna benämna dem , med "dem"

1. Vi har en kommunikationsväg till stan och Valdemarsvik , och de hotar med att stänga ner linjen om inte tjuvåkningarna och bråken slutar, tyvärr är det just asylsökande som står för det. Orsaken är säkert att de helt enkelt inte har råd att åka där, pga av de har mindre pengar än existensminimum. Där har du ett stort problem och ett katastrofläge om det försvinner för oss

2 Vår affär kan sätta en direkt samband med att deras vinst försvann i samma stund vi fick en flyktingförläggning och svinnet fortsätter att öka, och klarar inte av detta längre . Lika där, 9 av 10 som tas för snatteri är just asylsökande, och där är ju givetvis mörkertalet enormt.

Här är det privata företag som får ta smällen och de klarar inte belastningen.

Arbetslösa och socialbidragstagare står kanske för andra problem , vad vet jag , men inte sådana här.

Att dra ner antalet ( märk också att vi skulle ändå vara de som har högst procentuellt antal i östergötland fortfarande) skulle givetvis dra ner problemen i samma takt. Ett mindre antal skulle också vara lättare att hålla koll på , för nu är det mer folk än vad som officiellt bor här , som är här .

Vi har också problem med att det sker utflyttning från kommunen för våra pensionärer som flyttar från sina hus, och ungdommar har inga lägenheter att flytta till , för de flyttar inte till de områdena. Tyvärr, men så är det och det är också ett väldigt stort problem för en kommun som minskar i befolkning.

Det är heller inte privatpersoner, utan företagen i första hand som har bett om hjälp av migrationsverket och kommunen i 4 år.....men de får ingen hjälp

skriven
#10: Anonym

Här kommer ett citat från Wikipedia:



Begreppet "främlingsfientlig" används ibland som benämning för uppfattningen att människor med viss kulturell eller etnisk tillhörighet eller bakgrund är sämre eller mindre lämpade för det samhälle de är främlingar i.



http://sv.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%A4mlingsfientlighet



Jag kan inte tolka dig på annat sätt än att du tycker att de asylsökande är mindre lämpliga för Gusum och det gör mig både ledsen och besviken!Jag tycker att alla problem vi stöter på i vårt samhälle ska diskuteras men i samma ögonblick som man klumpar ihop människor och drar dem över en kam; de blir för många, de kan inte bo tillsammans, de måste bo tillsammans osv så har man ett bekymmer tycker jag!

det Gusum behöver är ett intesivt arbete med att bekämpa den brottslighet som finns inte ett förfrämligande av delar av de människor som bor där!

skriven
#11: Anonym

Det är synd att du säger så, säger du samma sak när åtgärder görs mot fotbollssupportrar, som nu ibland görs?

Vi är inte alls emot invandring, asylsökande, kvotflyktingar på något sätt. Men helt klart så måste ett samhälle klara av pressen.



Hade kommunen och stat stått för kostnaderna för att upprätthålla ordningen hade nog de största problemen varit ur värden. Nu gör de inte det, utan enskilda näringsidkare får stå för hela kostnaden.

Tycker du det är rätt ? Elkedjan går +-0 , ICAs personal blir hotad och har en som slutat pga situationen. Likaså Bussbolagens chaufförer blir hotade och har bråk på bussarna. Varje anmälning kostar väldigt mycket pengar och tid. Busslinjen kanske helt läggs ner om inget görs.



Tala om hur vi ska få bukt med detta när alla lägger ansvaret på andra.

Kommunen säger att de inte tror på näringsidkarna, och säger att det inte är ett kommunalt problem. Migrationsverket säger att de inte fått några idikationer från kommunen att det är probelm. Näringsidkarna har kämpat med dem båda i 4 år för att försöka hitta en lösning. Vad ska man göra ?

skriven
#12: Lars-Åke

HUR är det möjligt att en politiker i ledande ställning som Bror-Tommy, uttrycker sej så, utan att andra politiker reagerar och tvingar honom be om ursäkt?

Trodde i min enfald att i och med Erlands intåg att vi äntligen fått en man med en ledares handlingkraft. Vad jag bedrog mej!

skriven
#13: Cizzie

Ja , Lars-Åke , din fråga är befogad, och jag känner nog samma sak om Erland som du.

Detta är en fråga som är för laddad (tyvärr) att prata om, så det är lättare att anfalla än att ta tag i problemet.

Detta i sej , skapar större problem i mitt tycke än vad det skulle vara om man bara helt normalt pratade om det. Förnekelse har aldrig fört ett problem framåt.

skriven

Kommentera inlägget här :