Korp om jag får be !!!!

Ledsen Bror-Tommy , nu kan du inte kalla mej skata längre .....Korp om jag får be !!!! ;)
Jodå, gick in i Korpens styrelse för att få den att överleva i denna Kommun. Inget flashigt arbete alls, utan en utdöende förening som trots allt gör mycket nytta, men ingen tänker på det.
 
 
Badminton, simning , bowling tills samarbetet bröts för en tid sedan är exempel på aktiviteter som Korpen byggt upp och drivit. En stor del i att badhus, bowlinghall och andra anläggningar får beläggning och överlever.
Det är friskvård av alla slag, för det finns också stavgång , eller tipspromenader att ägna sej åt eller gemensamma vandringar . Den 20 September  kommer en gemensam sådan på Tryserumsleden.
 
Banvallsarbetet är också en del i Korpens ansvar, och nu har vi ju , med många bäckar små och Göran Löfsved i spetsen fått en synnerligen fin Banvall som sträcker sej från Gusum till Valdemarsvik. Och det är av yttersta vikt att vi får ordning på sista sträckan också , innan vintern så hela sträckan blir i ordning. Ett roligt jobb, att få "bosa" lite och dra sly , så det ser vi fram emot. Ett viktigt arbete , då Banvallen har stor trafikering och är till för precis ALLA.
Gratis att använda och används både sommar och vinter av gående , skidburna och cyklister.
 
Hur får man igång en nätsida och nätförsäljning ? Ja inte vet jag , men har fått många frågor på det, så därför lägger jag ut frågan till er. Det är enkelt idag att starta upp ett företag och även sälja sina produkter på nätet. Men det är många som nappat på den iden, så hur gör man för att få trafik på sin sida och för att sprida den. Facebook givetvis , men bekantskapskretsen är ju begränsad , så hur gör man ? Tar gärna emot tips och ideér !!!
 
Om jag klagade på modet förra året då det inte fanns något snyggt att köpa, så är jag destu gladare nu !!!
Vi är tillbaka till kläder med attityd. Och i år skulle jag kunna förstöra hela lönen på kläder. Skinn, nitar , lack och till det sköna tröjjor eller blusar. Blanda grovt och fint , och utstickande accossearer till. Allt är tillåtet och det är bara att plocka  fram gamla favoriter ur garderoben och blanda ihop i flera lager med det nya man köper. Skor och stövlar kan se ut precis hur som helst, men får gärna bryta av och synas. Har du kvar dina gamla cowboyboots sedan 80-talet är du en lyllens prick......ta fram dom !!!! Dessa kostar över 3000 spänn och är ju lite extra ;)
 
 
Satt i efterhand och synade debatten som var i Kommunfullmäktige och fick mer tid till eftertanke och ta in vad som egentligen sas. Vissa har ju talets gåva , och det ska man inte sticka under stol med att Erland är skicklig.
Den skickligaste vi har , utan tvekan. Låtsas att inte hör vissa saker och forsätter bestämt i den riktning han tagit ut från början.
Tänkte på en sak i efterhand , som jag höll på att gå på när han sa det. Ett övertygande sätt gör att man sväljer det som sägs utan att reflektera , och får han fortsätta , så blir det en sanning utan att det är sant ett dugg.
 
Han sa något i stil med :
 
" Det är som med Badhuset . Där räknade vi med ett par miljoner , men så kostade det bara 900.000 !!!"
 
Det är inte sant !!!!! Så var det inte alls!!!!
 
Kommer inte ihåg exakt , men där budgeterades det 2,8 miljoner eller något, och att ventilationen skulle kosta 900,000 visste de hela tiden, de övriga pengarna skulle gå till annat. Men helt huxan och fluxan så var dessa pengar bortplockade , vem som gjort det och på vems mandat , vet i tusan. Borta är pengarna och den satsning som lovades på Badhuset . Ventilationen är bara konstgjord andning för att skjuta problemen framför sej ett tag till. Nu behövs tydligen pengarna till helt andra saker.
 
Kan inte låta bli att avsluta med ett BRA blogginlägg. Det är Lasse själv som bloggar om demokrati strax innan valet . http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5383478&entry=6241725
 
Han har så rätt. Hela kommunen ska leva !! Man ska få prata samhälle på sina arbetsplatser och runt om där man vill, men jag är däremot inte så säker på att det är Svenskt Näringsliv som sätter stopp för det. För det är väl ni själva som slutat komunicera  och stoppet kom väl när ni kom till makten ?????
 
Ha en bra dag
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Erland

Egen handelsplats på nätet ja, här några tips:
1.Läs på nätet om alla företag som kan hjälpa dig. Det absolut viktigaste är att du får hjälp av en som KAN. Någon som vet hur viktigt det är med rätt namn på siten, hur man säljer den på sociala nät, hur man ser till att sökmotorerna hittar de rätta orden, osv.
2.Det finns massor av färdiga program att köpa. Bara att skaffa en adress och stoppa in fotografier och text. Allt annat sköter programmet. Börja billigt! Du kan alltid köpa upp dig senare.
3. Prissättningsstrategin är jätteviktig.
4. Realistisk tids- och kostnadsbudget innan du köper någonting. Menngen är ju inte att du ska jobba ihjäl dig.
5. Ha ett eget socialt nätverk där du kan diskutera idéer utan att vara rädd för idéstöld
6. Låt allt "sätta sig" innan du börjar marknadsföra siten. Många har gjort misstaget att marknadsföra halvklara siter, så att folk tycker " nä dit går jag inte igen, där finns ju inget."
7. Marknadsför på alla sätt du kommer på, till dina målgrupper. Allt på en gång, ta världen med storm!
8. Efter en månad; luta dig tillbaka och fundera över vad som inte är bra. Ändra det och kör vidare.,
9. Ha kul!
10. Ha kul!

Svar: Tack snälla !!! Detta skickas genast vidare till ett par företag , som är nystartade i Kommunen och detta behålls också av mej själv i tankarna ifall man får för sej något nytt någon gång !!! Mer tips eller erfarenheter av mindre lyckade projekt tas gärna emot !! Bättre att lära sej av andras misslyckanden än sina egna !;)
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :