Gusums Badhus

Allt handlar om valp nu , och jag var dödstrött igårkväll när jag satte mej ner för kvällen . Det var däremot inte Barbro , som hade psykbryt och tugga på mej och datorn, och precis allt som kom ivägen.

Samtidigt är det härligt att ha babylycka, och bara ägna sej i någon annan individ, mat, rastning, mat igen......

Det blir ett fasligt trixande nu ett tag, innan Barbro blir så stor så man kan lämna henne en stund.
Inte ens att blogga är självklart längre när man får " hjälp" ;)Missade KF igår och men imorgon ska jag på möte och då får någon annan ta över. Alla har fullt upp och man får schemalägga alla aktiviteter.

Men det har gått innan och det går nu med, och en del väljer man helt enkelt bort för att man orkar inte gå på allt.

KF igår däremot skulle jag velat varit på.

Tydligen så lämnade Helena von Schantz en inpellation ( eller vad det heter) om Gusums Badhus. Nu får någon gärna rätta mej om jag har fel , för det är bara andrahandsuppgifter, men tydligen ville hon ha en öppen diskussion om Badhuset , en ny utredning och ifrågasatte om vi hade råd att ha ett badhus.
Ja vad har vi råd att ha i en kommun, och hur ska man gallra ???

Helena vet ju säkert att Badhusets redan utretts för - 1 till 1,5 miljoner kronor, så vad skulle utredas denna gång??
Utredningen som angavs i Gryts matsal , där drygt 20 elevers matsal kostade några miljoner att renovera upp , togs ju heller inte för sanning, så tilltron på utredningar är ju inte så hög.

Varför är det alltid Gusums Badhus som vi inte har råd att ha ? Har ni någonsin hört att vi inte har råd att ha Ishockeyhallen som kostar några miljoner om året, eller fotbollsplanerna ??? Hur väljs objekten som vi inte har råd att ha ut egentligen ??? Det kan omöjligt vara hur flitigt de utnyttjas , för Badhuset har 14.000 besökare, och är utan tvekan den kommunala anläggning som utnyttjas mest. Och där har vi också besökare från hela kommunen, det är också en allmän anläggning för alla , till skillnad från t.ex Ishallen, som är väldigt begränsad för allmänheten.
Kan det vara så att anledningen till att Gusums Badhus är så livligt diskuterad och Ishallen inte alls, trots att kostnaderna för Ishallen än så länge , långt överskrider kostnaderna för Badhuset , att Gusums Badhus just ligger i Gusum ????

Renoveringar i ishallen har hela tiden skötts men det har det inte i badhuset.

Vad SKA vi satsa på i kommunen?

Man kan inte bromsa sej upp för en backe. Och något som vi alla pratade om under valupptakten bland oss som höll på med debatterna var hur ointressant det var med , näringsliv , föreningingsliv och hur alla diskussioner halkade tillbaka till skola. Vad vi än tog upp som diskussion, så halkade det tillbaka till skola.....
Och en annan sak som alltid kom var att det var så vackert i kommunen.

Är det det ända vi ska ha här ?? En bra skola..... och vackert omkring oss ??

Jag tror tvärtom........först måste man tänka ett bra företagsklimat......sedan ett så rikt föreningsliv och fritidsaktiviteter, om man inte vill ha folk att bo här.
Men det ser jag sällan eller aldrig förslag på, eller något intresse på att någon har förslag på.

Nu vill jag säga att jag INTE vill att Ishallen läggs ner heller, tvärtom, ett rikt föreningsliv med så många som möjligt som använder våra anläggningar. Däremot skulle jag vilja ha en debatt om vad våra kommunpilitiker verkligen vill , och vad de VILL ska hända i kommunen istället......finns det något vi ska ha en diskussion om , så är det det!!!  Finns det någon som har någon tanke på det ???En kram från oss

Kommentarer :

#1: lasse

Du har helt rätt vi måste bevara Gusums simhall.Frågan är enligt min mening inte om vi har råd att behålla den utan har vi råd att inte göra det.Man får inte bara titta på den kostnad som redovisas utan vilka effekter badhuset-simhallen ger genom friskvård egen rehabelitering ock friskare innevånare i kommunen

skriven
#2: Cizze

Kan bara skriva under på allt du säger Lasse!!!skriven
#3: Riverman

För många år sedan gjordes en utredning där alla som ville fick vara med. Den visade, ganska entydigt, att det viktigaste inte var näringslivet, utan att få flera familjer att flytta hit. Lyckades det, så skulle näringslivet utvecklas som en följd av det.

Därför var åtgärder som kollektivtrafik till Norrköping, Linköping och Västervik viktigt, en god boendemiljö likaså och ett blomstrande föreningsliv. Jag minns inte om badhuset nämndes, men det måste definitivt ha varit med.

skriven
#4: Cizzie

Den undersökningen skulle jag vilja se , den går stick i stäv med hur andra kommuner slutat att minska och börjat öka istället ( det finns några sådana fall).

Men kan hålla med om att bra kommunikation även är en viktig sak . Och så länge som inte genomfart Söderköping är innom överskådlig framtid , så är det heller inget att marknadsföra, och bussarna från större delen av kommunen blivit sämre också, så är det ju inte så bra.

skriven
#5: Mangan

Våra busskommunikationer mot Norrköping är inte bra och det är inte bra för Valdemarsviks Kommuns utveckling. Boven i dramat som jag ser det är att vi har två stora städer i Östergötland som tävlar om bra kommunikationer på bekostnad av Landsbygden anser jag. Tillsaken hör, att Landstinget bestämmer över busskommunikationerna i Östergötland. Var ligger Landstinget i Östergötland och var bor dessa tjänstemän som jobbar på Landstinget? Vilka Landstingspolitiker bestämmer och har makten i Landstinget och var bor dom någonstans i Östergötland tror du?. Som jag ser är det väldigt svårt att påverka dessa 2 giganter som Linköping och Norrköping är när det gäller Kommunikationer i Östergötland men påverkar måste man göra ändå, trägen vinner!

Söder om Valdemarsviks Kommun har vi ett annat kommunikations scenario.

Söderut mot Gamleby och Västervik är det dåligt med bra busskommunikationer, endast E22:an och buss 865 mot Kalmar gäller här isf.

I Småland när det gäller busskommunikationer är det Kalmar Länstrafik som gäller utmed östkusten ner till Kalmar.

Det som är intressant med Kalmar Länstrafik är deras landsbyggstrafik som kör linjer ut i skogen mellan t.ex Västervik-Överum, Öndal-Överum m.m m.m m.m. titta på www.Kalmar Länstrafik.se får du se

Pratade igår med en chaufför för Linneas Buss om just detta och han berättade att de kör anrops trafik för Kalmar Länstrafik och det som är det bästa är att de är mycket smidiga med beslut och inte så byråkratiska som Östgöta trafiken. Och att Kalmar Länstrafiken vill hitta lösningar för den enskilde resenären i deras område. Det var också något som de känner av iom arbetet med Kalmar Länstrafik.

Tänk, om Valdemarsviks Kommun kunde få till ett samarbete med Kalmar Länstrafik mot Skeppsgården och mot Tryserum (som ligger mot Småland) som i nuläget inte har någon busstrafik och detta gör det extra svårt för barnfamiljer utan en buss kommunikation mot Valdemarsvik som är en självklarhet i Norrköping eller Linköping.

Några tankar!!

Ha det bäst

Hälsaskriven
#6: Cizzie

Det är ju precis så vi måste se det . Hålla kommunen så levande som möjligt , och just kommunikation är ju inte bara för jobbet utan för att ta sej till olika akviviteter.Unika lösningar vore ju precis det vi vill ha här, för annars fortsätter vi med vår nedrustning av kommunen. Hoppas några läser Mangans inlägg och gör ett försök att få till en dialog !!skriven
#7: Riverman

Jovisst, tyvärr har jag inte mina papper där jag är just nu. Men kommunen fattade beslut efter att utredningen var klar, som sade att målet var att öka befolkningen i första hand.

Bland de som var med finns Thomas Ekh, Hasse Noack, vår mest kända keramiker (jag och namn!)och naturligtvis en massa andra. Slutresultatet presenterades för fullmäktige vid ett möte i Ringarum. När väl det var gjort, och kommunen fattat sitt beslut, så jobbade tjänstemän emot det fattade beslutet. Man struntade i att satsa på boendemiljö, utan fortsatte med företagssatsningar, man struntade i att en gång om året samla alla innevånare och organisationer till ett Rådslag om framtiden, man struntade i de idéer till kollektivtrafik som lades fram, man struntade i....När tjänstemän tror sig veta bättre än medborgare om hur man vill ha det, ja då går det åt skogen, precis som det gjort med innevånarantalet.

skriven
#8: Cizzie

Jaha, du menar Legs , jag var också med, och det har du rätt i på så sätt att boendemiljö togs upp som något mycket viktigt. Och det var egentligen en av få saker som resulterade i någon , nämligen Borgstomterna.Rådslaget togs upp igen och genomfördes av företagarorganisationerna , men har nu de sista två gångerna gjorts om igen till , jag vet inte vad.....Det var jättebra ideer som kom fram då, och som du säger så hamnade det mesta i papperskorgen.Det var för övrigt den första gången som jag stötte på dej ..................;)

skriven

Kommentera inlägget här :