Måndag igen

Måste börja med att ge Ringarum en stor, stor eloge för deras annordnande av Baljadagen. Genomtänkt , gemytligt och mycket trevligt !!! Utan tvekan den bästa av arrangemang i kommunen detta år.
 
Åkte upp först på dagen då Kör XL skulle uppträda , fast det var inte i XL format utan snarare Small-format , då alla inte kunde vara med. Tror det gick jättebra ändå , och vi fick mycket beröm.
 
 
 
Mycket knallar och och mycket att titta på, och trevligt folk , så även om man inte kända så många , så blev det många samtal ändå. Märker så där att "alla känner apan" och många söker kontakt och vill prata om samhälle, politik eller bara vill ge uppskattning för vad man gör.  Det är jätteskoj , och man blir riktigt rörd.
 
På kvällen började det igen kl 18 med några timmars karaoke och oltält. Vi åkte ju givetvis upp och efter ett tag vågade både Stefan och jag oss upp. Riktigt skoj, och vid 21 började Kapten Karlsson att spela . Några killar från stan som vi känner . Superduktigt partyband !! Mycket trevligt och roligt alltihopa och ska absolut upp nästa år.
 
På dagen kom jag in i grupp med äldre gubbar som stod och pratade, och kan säga att de tyckte det var rent förjävligt att inte en endaste politiker visade upp sej och visade något intresse för Ringarum, det är ju trots allt en av de större händelserna i Kommunen. Och när de är på Karnebåten allihopa , så borde åtminstonde någon dyka upp vid satelitorternas Nationaldagar. Men inte då !!!!
 
Efter knivskärningen i torsdags och efter de senaste händelserna ( som är mer än vad jag berättat här) så var diskusionerna heta på olika ställen på nätet i fredags. Folk retar sej mest  på folk som inte ens bor här och som har starka åsikter på hur vi ska tycka tänka och vara. Att det känns otryggt att bo här är det ingen som bryr sej om.  Många tycker att det får vara nog nu. Men vad kan man göra när vi inte får någon hjälp av Kommunen???
 
Som samtalen i fredags utvecklade sej till.....så tror jag det lutar åt att vi i Augusti kommer kalla till nytt stormöte. Med vilka säger jag inte än , men det kommer inte att vara några politiker med , om det inte är politiker som SER och VILL hjälpa oss. Och nu är det nog inte den snälla vägen med samtal som vi tidigare velat ha, eftersom de sabboterat den vägen för oss, utan nu är det hur vi bäst och snabbast får ett tryggt samhälle som gäller. Det är det enda som är viktigt . Så håll utkik och tänk efter hur och vad vi ska göra. Det går bra att bolla ideer om ni bara hör av er. Ingen ide är för liten eller obetydling . Och har ni kontakter som man kan använda sej av , så säg till. Folk är arga , förbannade , upprörda och spyr ut sitt missnöje när man pratar med dom. Och vem som får mest skit ....´är inte så svårt att lista ut.
 
Att vara förälder till en tonåring i Gusum idag , är nog det värsta man kan vara för tillfället. Man skulle inte vara lugn en sekund. Och så här ska det inte vara , utan Kommunen har misslyckats kapitalt med sitt ansvar gentemot Gusums befolkning. 
Att vi dessutom inte har någon samtalspart , gör ju inte saken bättre. I normala fall eller med en normal kommunal ledning , skulle vi givetvis blivit tillgodosedda på den punkten. Men som vi sagt tidigare.....det finns ingen ledning här.  Att bestämma är en sak ...men vara ledare en annan.
 
Idag blir det att vara hemma och fixa , ska bli skönt och kanske får man tid att ta ett varv till skogen också.
 
Kram på er
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :