Från det ena till det andra :)

Godmorgon
 
Trevlig kväll igår med först Bankstämma och sedan Musikquiz nere på Davidsson med vänner !!
 
Jäkligt imponerad av Banken faktiskt, hur de på några år fått hela Banken gå från ett ganska högtravande och stelt institut till en gemytlig , nära bank !! Både på hemsidan , i banken , men också ett sådan sak som bankstämma brukar vara en ganska stel tillställning,  har dom fått trevlig till gränsen till mysig.
För några år sedan , så kände man sej fullkomligt borta när man var där, för det var så uppe i det blå.
 
En eloge till banken som har förstått att vår "litenhet" är vår styrka , något som hela Kommunen borde annama.
 
Från bankstämma till Musikquiz där Jerry Rolf höll i lite lätt underhållning och frågesport. Nu var jag inte med på själva Quizet , men mitt lag vann, och jag var liksom  lagkapten , så nog är det min förtjänst, tycker jag allt !!! ;-)
Trevligt när det är så där enkelt att bara glida in några timmar och ta sen en öl eller vad man vill ha.
 
Sedan hann jag med ett fikamöte med en konkurrent också , en trevlig sådan. Det är rätt jobbigt när de är trevliga , för då blir man så snäll själv !! Attans !! Men vi har nog rätt olika marknader fast vi säljer rätt likvärdiga produkter, och han kunde bara bocka och buga och säga att vi var ett respekterat namn på marknaden . Sådant tycker vi om !!
Och samarbete sker med alla konkurrenter i Sverige , det är faktiskt jättebra att hålla en nära relation.
 
Idag Kör XL och sista gentrepet inna turnén på söndag , till Gusums och Ringarums äldreboende. Trevligt och givetvis så undrar man ju vad det blir för KAKA !!! Som nästan är det viktigaste :)
 
13 paceringar i rankingen . Äntligen !!! Fortfarande marginellt och i bottenskrapet , men ändå. Här gäller det att säga hurra till varje uppgång. Tror personligen på att det blev bättre när vår förre Näringslivschef slutade , men vad som händer nu , när vi inte har någon alls, får vi se nästa år. Hoppas givetvis på fortsatt uppgång , och hoppas givetvis på att vi i satelitorterna får någon kontakt med kommunen , vilket vi inte har idag !!
 
2 Nya miljonsatsningar i kommunen. Arbete åt alla och utanförskap . Tycker båda dessa är hedervärda.
 
Dock tror jag inte riktigt på arbete åt alla. Tror inte företag ersätter pensionsavgångar med en ny, utan man tar en ur företaget som arbetat länge . Och de nyanställda får börja i botten av företaget. Men vem vet, det kan vara bortkastade pengar , men det kan också bli en "hit" , det är bara att prova.
 
Motverka utanförskap , är jag helt med på .  Det är många barn som far illa, och det är inte alltid som det syns.
Pengar kan finnas i hemmet , men det kanske missbrukas på sätt som att barnet inte får del i dom alls .
Barn som hela tiden tvingas avstå från ganska självklara saker för de flesta barn ....får ett socialt utanförskap som är riktigt jobbigt och som inte går att dölja .
 
I helgen blir det alltså helfullt . Spela i Finspång i helgen och försöka återhämta sej till Kör XLs miniturne på söndagen.
Vi har  också födelsedagskalas till minstingen Anton som fyller 21 . Hipp, hipp hurra !! Och sedan är det tack och lov ny vecka så vi får vila upp sej .
 
 
Nej då var det visst Byalagsmöte , och där fick vi en liten akut grej .....nämligen att fixa Kryzzet till Gusumdagarna . Så där håller vi på som mest att övertala folk att ställa upp.
 
Alla är också välkommna att gå med i Byalagets facebook grupp "byalaget för alla" för att säga vad dom tycker .
Och jag menar jag ALLA
Försökte själv gå med i gruppen "Valdemarsvik i utveckling" som sägs vara för alla i kommunen som vill ha en en positiv , ljus utveckling....men det var det tydligen inte, de menade nog bara alla som är tysta eller är ja-sägare till deras politik  ;-)
 
Men allt går om man vill, vågar och törs !!!
 
Ha en fin helg !!
 
 
Kram
 
 

Kommentarer :

#1: Lena

Fint kort :-) "lille" Anton 21 år, sjukt, jag kommer ihåg Linas kärlek till Anton när de var små, där kan man snacka om riktig syskonkärlek, vart tog åren vägen??

Krama honom från oss på söndag.
Ha en bra dag o var rädd om dig.

Lena Leffa Cornelia o Casper

Svar: Ja tänk vad år det har gått sedan du räddade mej genom att ta hand om dom när jag jobbade :) Ska ge honom en riktigt stor kram från er !!!

Kram
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :