Snack eller Verkstad ???? ;-)

Överlag finns det ingen politiker som inte är för jämlikhet!! Eller hur ? Alla politiker från höger till vänster är för jämlikhet !! Alla har lika värde och ingen ska särbehandlas!!
Det finns heller ingen politiker som inte säger att det är jätteviktigt att "folk" engagerar sej i samhällsfrågor att de är FÖR öppenhet , att de älskar dialog mm mm . Är det sant att de vill det ?
Tror just DIALOG var det mest använda ordet förra valupptakten!! Alla ville ha ett öppnare samhälle och just DIALOG. Att det visade sej gå åt andra hållet var ju lite synd .
 
Just därför så blev jag så glad när det lämnades in 2 motioner igår på KF . För nu har ju de politiker som verkligen tycker vad de tidigare har sagt , chansen att göra "verkstad" av deras valfläsk .
 
Motion 1 handlade om att hitta ett system för att fördela föreningsbidragen lika mellan föreningar. Tänk er ....hästar får lika mycket som hockey . Typiskt kvinnligt får lika mycket som typiskt manligt......
Vad tycker politikerna om det här egentligen ????;-)
 
Motion 2 Handlar om att istället för att det beslutas först , läggs fram för opposiotion sedan och talas om för folket sist i KF, som det varit den sista tiden  , och då som först har allmänheten chans att säga eller fråga om det beslut som redan är taget....
Nu är förslaget att en ide tas upp i KF , och alla har chans att säga sitt innan beslut. Allmännheten har också chans att yttra sej innan beslut och alla tankar och ideér tas med innan man beslutar .
Vad tror ni ? Vill politikerna verkligen ha inblandning i sina beslut ???
 
Nu är det upp till bevis tycker jag !!! Snack eller Verkstad ???? ;-)
 
Skoj var att kolla på KF igår också . I Erlands blogg säger Erland att Stefan ljuger om att vår Kommun står bakom flyktingfilmen och resan till Sudan. Han säger att det är migrationsverkerket och inte Kommunen som står bakom
 
 
På mötet i Gusum säger Lasse Beckman att det är Länsstyrelsen som står bakom efter att vi frågat Migrationsverket och de inte vet någonting.
 
Då ändrar sej Erland och säger att det är Migrationsverket OCH Länsstyrelsen.
 
Men tittar man på filmen så står det att det är Valdemarsviks Kommun och Länstyrelsen i samarbete som gjort filmen .
 
Vad tror ni ???
 
Kram
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Tony

Det var bra Motioner som Stefan lämnade in.
Klart tjejer som rider ska ha lika mycket som killar som spelar hockey!

Jag noterade också att det stod att Valdemarsviks kommun gjort filmen i samarbete med Länstyrelsen..Så antingen visste dom inte eller så ljög dom..

Svar: Det vore ytterst märkligt att inte en så meriterad herre inte kollat upp fakta innan man skriver ett blogginlägg , så jag vet verkligen inte
Ja jag tyckte de var skitbra , på ren svenska . Det finns inget politikt i det utan bara mänskligt tänk . Hoppas det går igenom , för då börjar vi prata en framgångskommun i jämlikhet och demokrati !! :)
Cizzie Kemle

skriven
#2: Tony

Jag hoppas också dom går igenom..:)

skriven

Kommentera inlägget här :