Julefrid....ähh glöm det !! ( redigerat )

Trodde nog att det skulle lugna ner sej lite så här inför juletiden ....men som det är nu så händer det saker i alla ändar så det är bara att fortsätta att förmedla
 
Jo de har ju precis kommit på att de ska placera den giftiga deponin från Gusum på Toverum
Vad som händer när det läggs där vet i tusan...rimligtvis borde det uppgrävda materialet läcka mer än vad det fast bundet i flera decennier har gjort i Gusum.
Det hindrar ju inte detta styre.....och innan de boende i området ens kommit in med en överklagan , så har lassen redan börjat gå, och det är alltså lönlöst att göra protester , vilket rimligtris i demokratins namn borde vara väldigt rimligt att man får göra....eller vad tycker ni ?
 
Ja man blir ju inte förvånad längre att de kör över allt och alla ....och man kan ju verkligen förstå att de boende vill ha det prövat vad som händer , när det lakas ur gifter ner i grundvattnet. Är materialet för giftigt för Gusum så borde det rimligtvis vara lika giftigt på Toverum ....och är det inte det ....varför flyttar man det för då ?
 
Miljöpartiet borde ju protestera ....men han vill ju bli sosse och har inte vågat gå i mot i någon fråga över huvudtaget .....han är bara så glad att han får sitta på rätt sida .
 
Mer häpnadsväckande blir det ju när till och med handar om ÄGARNA till marken som inte tillåtet deponi till och med. De glömde den detaljen .
Och hur man sedan kan vända sej 360 grader ....för missminner jag inte mej så var det verkligt stora  krav vid upphandlingen att man kunde hantera miljöfarligt avfall ...så därför klarade inte någon LOKAL grävare kraven . Men någonstans mellan Gusum och Toverum förvandlas deponin till marktäckningsjord ...och hur farligt är det på en skala .
Och de som äger marken blir totalt överkörda och får inte sin överklagan prövad ens....jag kallar det här KONFISKERING och det var väl vad kommuniststaterna håller på med .....och Valdemarsviks Kommun så klart !!
 
Jonas Andersson (V) borde kanske också opponera sej ....och det gör han också ....men inte om det.
 
Nej han protesterar mot den nya lönesättningen som kommer ge ökade klyftor bland de kommunanställda.
Personliga insatser ska premieras säger de ....och vad som menas med det kan man ju bara gissa.
Att det hela går stick i stäv (även det ) med socialdemokratiska grundvärderingar kan man ju bara säga ....men det gör det mesta som hänt de sista två åren....så ytterligare en grej gör väl varken till eller ifrån ?
 
Med den princip de haft hittills att knyta ja-sägare till sej , så är det antagligen de som inte protesterar och bråkar som får löneförhöjning eller vad är tänkt ?
 
Att detta kommer kosta ytterligare på en ansträngd ekonomi ....där alla har fått besparingskrav ...kan ju bara lösas med mer avskedande .
För har man X antal kronor i budet ....måste dra ner med 3 % samtidigt som de anställda ska ha sina lönelyft samt ett antal ska få ytterligare lönelyft , så finns det inte så mycket annat att göra .
 
Ni ser ju effekten av deras politik på sociala och vårdsektorn som går back nästan 3 miljoner.
Anledningen är ju ganska självklar.kostnaderna går ju inte ner bara för de säger att de ska dra ner budgeten med 3 % ......man måste ju göra något konkret i verkligheten också . Plocka bort folk ....sluta göra kostsamma placeringar .
 
Kanske skulle de styrande vara med ute i verkligheten och se hur det fungerar. Att skriva att man ska dra ner är ju inte samma sak som att verkligen lyckas dra ner ...för då krävs ganska drastiska åtgärder.
 
Men det finns solskenshistorier också ! I Ringarum kom de till förskolan och upptäckte att alla barnens juldekorationer var sönderslagna av vandaler . Barn , fröknar och föräldrar var ledsna , men detta skrevs ut på våra sociala medier.....och vipps så ställde föräldrar och barn upp med pengar....och det gjorde även Radio Wix som skänkte 1200 kronor , så nu kan de köpa nytt . Härligt med sådan aktion tycker jag , att på mindre en ett dygn få ihop till nya grejer och slippa ta barnen pengar som det ska köpas leksaker för .
 
Men jag hoppas de får tag på de ungdomar som härjar i Ringarum , för det har varit rätt stökigt där ett tag. Tråkigt när det vandaliseras och när folk försöker göra snyggt och fint .
 
Så kolla era barn vart de var i helgen !
 
Kram och ha en bra dag ....jag laddar för smörgåstårta och avslutning med Kör XL :)

Kommentera inlägget här :