Ankeborg

Denna helt otroliga om Grännäs går vidare. Och man undrar ju hur i hela friden det står till i huvudet på de stryrande.
 
På Nybyggarpartiets hemstida står följande att läsa :
 

Redan 2008 visste man att Carlaplanerna skulle försvinna så 2009 tog tekniska fram förslaget på placering av ersättningsplan, detta på samma plats man nu påbörjat arbetet.

  På grund av politisk oförmåga och handlingsförlamning har det dröjt ända tills nu med att få igång arbetet.

  Beslutet är väl inte 100 % igt demokratiskt tagit, det finns inte något klubbat beslut, men inte ett enda parti anser väl att Grännäs IP inte ska ersättas med en plan efter att Carlaplan och träningsplanen bredvid försvinner i och med deponiplaceringen??

  Finansieringen sker med 1.5 miljon från projektet och resterande tas fram ur investeringsbudgeten. Här borde det finnas utrymme för sponsring från företag, föreningar och medborgare, stora som små bidrag för att finansiera den nya planen.

  Kostnaden för en temporär lösning under 2013 blev alldeles för dyr så man tryckte på knappen och påbörjade arbetet. Utan denna start hade ingen plan funnits till Nils Leidholm Cup 2013.

  Viktigt att nämna är också att planen inte byggs enkom för en cup på tre dagar utan för de hundratals barn o ungdomar som tränar, både från Valdemarsvik och Gusum.

  För Nybyggarpartiet känns det bra att beslutet togs, vi har hela tiden jobbat för detta.   

Tycker bäst om raden ...pga politisk oförmåga och handlingsförlaming har det dröjt ända till nu med att få igång arbetet .

Att man sätter igång arbetet exakt samma månad som förslaget kom  är ju inte så konstigt , men det riktigt dråpliga att just Nybyggarpartiet suttit i makten sedan 2010 och just Bertil Eklund har BARA drivit denna fråga, och i snart 2 år har denna konstelation suttit helt ensamma och jag kan inte annat än hålla med skribenten , det är ta mej fan helt hållet politiks oförmåga och handlingförlaming att ni de senaste två åren med en tjänst som kostar skattebetalarna över 300.000 kr , som BARA jobbar med detta , inte tidigare kunnat se till att ta detta genom kommunen istället för att låta alla politiker läsa om det i tidningen. Och tjänstemännen fick uppdraget i slutet av januari ....men HALLÅ !!!!

Det var ett FÖRSLAG de tog fram 2009 , inget mer !!! 

Och sedan dessutom skriva som ni gör när det är ni själva som är orsaken ..... ni är verkligen inte de vassaste knivarna i lådan  !!!!! ;-)

 

Och håller med om att det inte gått rätt till , håller ni också med om , tycker ni verkligen att det här är försvarbart??? Och NÄSTA månada kommer våra folkvalda politiker att sitta i KF och bestämma över det ni redan nu dragit igång med ......snacka om slöseri med skattepengar !!!!!!!!!!!!!!

 

Igår fick också opposition och vanligt folk reda på ....2 månader innan de ska öppna , att kommunen själva ska driva campingen. Och restaurangen ska de hyra ut.

Har detta gått till som det ska , när det gäller kommunen så att det gått ut offentligt ?? Jag hoppas det , och att det inte har gått till som jag har hört , att Bertil för länge, länge sedan redan tillfrågat en av sina stammställen.

Man undar ju då vad de betalar i hyra , om olika personer fått komma med olika bud , eller om detta skänks bort ???

Kanske är gratis öl som ges tillbaka i motprestation?

Ankeborg är ett väldigt passande namn på detta spektakel !!!!! Och vem som skulle få namnet "Knasen" är jag helt på det klara med !!!!!!

Lasse har bloggat lite också. http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=5383478 om kvinnors löner bl.a, och som allt annat så handar det också om att män ska se kvinnor som likvärdar. Och jag tror inte Lasse alls ska yttra sej i den frågan, för han kan ju börja med sej själv innan han försöker ändra världen !!!

Och Lasse tycker tydligen det är HELT normalt att kasta ut 8 miljoner på en klubb, samtidigt som hemtjänsten går på knäna och har fått ytterligare besparingskrav. Samma i skolan där de personliga assistenterna för de elever som har svårast dras in.....nog tusan låter det som det blåser helt nya vindar i den Socialdemokratiska politiken !!!!!

 

Skoj iaf att Håkan Eriksson på Valdemarsviks Sparbank går ut med sina tokiga ideer. Det är nog många som har ideer i sina byrålådor . Tänk om man kunde ta fram dom och damma av dom och gå ner till Banken och spåna lite .

Jag blir ju lite sugen på att ta fram mitt suveräna bord som jag fortfarande skulle vilja göra i verkligheten .......hmmmm får nog fundera på det !!!!! :)

 

 

 

Kommentera inlägget här :