Först med det senaste !!!

2 dagars ledighet gjorde susen !! Vi for ner till Göteborg och gick på Liseberg, tittade på Universeum och gick på stan lite. Härligt att få komma ut lite och se lite annat den här sommaren som enkom har handlat om jobb.
 
Väl tillbaka läser jag om våra stackars fotbollsplaner som blivit förstörda av bilar som har åkt sönder dom i Ringaum , Gusum och Kvarnvik och sedan en inflammerad debatt där några tycker det är motorintresserade som gjort det. Bilburna kan jag hålla med om , men motorintresserade ???
 
Nu tror jag inte att man kan dra just motorintresserade över den kammen , eller hur får man till det ? Jag tror det är ligister som har körkort och körkort har vi väl mer eller mindre alla . Men kör inte sönder folks egendom för det.
 
Lite mycket har hänt den här sommaren för att säga att det är enstaka händelser. Det är stölder , bränder mm mm och jag ser en koppling mellan Ringarum, Gusum och Åtvidaberg . Kan det vara så svårt att lista ut vilka ungdomar som rör sej i de trakterna??? En skvallerscentral skulle kanske vara på sin plats där man kan lägga in anonyma tips ??? Facebook är ett bra verktyg . Låt någon .....varför inte polisen lägga pusslet eller någon (som bryr sej) på socialen ???
 
Miljöpartiet har precis skapat en ny styrelse och då hoppar Liona av . Ändrade livssituation i arbetet som flyttas till en annan kommun, anges som anledning. Sååååå synd och sååå oväntat !!  Och detta i olämpligaste tidpunkt då vi går in i valåret !!
Nu måste det till snabba ryck för att få till en ny jäkligt stark ordförande , så inte Bror-Tommy ensam leder ett helt parti igen, för det är det värsta som kan hända. För mej borde alla ordförandeposter i partier besittas av en god portion sunt förnuft, en dos ekonomikunnighet och långsiktigt tänkande och vetskapen om att det är andras pengar man handskas med.  Vart finns hon eller han som har det , för det är verkligen en bristvara !!???
Har ni några namnförslag så fram med det bara !!!
 
 
Imorgon kommer en artikel om jungfrun ut i NT , hoppas många tycker till , hur ni än tycker. Vad ska vi ha skylten till , vad får det kosta , vad ska förmedlas . Säg vad ni tycker så det blir lite debatt , det är alltid roligt !
 
Vammardagen den 17 / 8 , det kunde det till exempel ha stått på skylten !!! Hade det lockat mer tursiter än en jungfru ? Vad vet jag , men jag hoppas det kommer fram synpunkter på tavlan som många talar om just nu .
 
 
Till byalaget har kommit en frågan om vi ska samla pengar till att laga vägarna i Gusum . Vi har rent av livsfarliga vägar med stora hål som snart orsakar en olycka . 200 kg kallasfalt kostar runt 2000 kr och jag är mycket kluven i frågan.
 
Vi vet ju att pengar till vägarna har gått till Grännäs , det är samma kassa för tekniska har dragit in vägarbeten istället.
Det är ju egentligen inte alls vår sak . Det är en basal kommunal sak att se till vårat vägnät.....men kan vi stå och vänta på att en synskadad faller ner i groparna eller en cyklist kör i ???
 
Mycket att tänka på , men förhoppningsvis så får det en lösning också¨!!!
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Fia

Visst finns det pengar att hämta till vägarna i Gusum, som du påpekat förut i din blogg så instämmer jag som varje dag är i "centrum" nere i Viken. Alla dessa husbilar som detta år tagit rekord (enligt mig)och som står överallt, då menar jag överallt...GRATIS, el, soper, vatten som du nämnde blir en kostnad istället för intäkt som vi kunde lagt på mycket annat. Mycket sker i trakten men många väljer att hålla tyst, där borde vi tänka om och sträva efter att tillsammans på bästa sätt få dessa att "komma på rätt köl" igen, våra ungdomar är värda det. För övrigt känns det nice att du är "on the road again" Cizzie, kram o tack för en underbar blogg <3

Svar: Du har fullkomligt rätt i att vi gör dom en tjänst genom att ta tag i problem INNAN de blir stora problem. Och våra ungdomar är verkligen värda det. Föräldrar kanske inte alls vet om att deras barn är ute och förstör och då kan de heller inte göra något åt det. Det finns mycket annat också som borde uppmärksammas snarast :( Och som du sa om husbilarna , de kan lätt bli en intäkt om vi lär oss ta betalt för de tjänster vi gör !!!

Tack gulliga du för snälla ord , och jag känner lite inspiration igen...tänk vad lite sol på benen kan göra ....och några lediga kvällar med vänner !!!

Kram <3
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :