Anställningstrygget ????

Idag har vi avslutning i Kören , med smörgåstårta och allt ...MUMS för Vonnas smörgåstårtor är dom bästa !!!
 
Men vi kör ju lite till . Dels på hembygdsberget den 1a och dels Nationaldagen den 6e  i kyrkan . Så vill ni se oss är det bara att komma !! Hoppas vi får uppehåll på regnet den 1a så vi slipper stå i ösregn.
 
Sedan har vi då fullt upp i bandet också . Köra in ny basist tar tid . 100 låtar som vi nästan alla har fixat och trixat med så de inte låter som på skivan gör att man inte kan lyssna sej till hur man ska spela. Utan alla låtar måste nötas in på plats.
Sedan spelar vi Gusumdagarna och helgen efter med . Helgen efter det är det midsommar så det är lite körigt nu :)
 
Och hemma blir det inget gjort för stunden. Allt ligger efter och det är knappt att någon har tid att laga mat och kök och annat som står påbörjat , händer det inget med.
Stefan och jag går omlott hela tiden , är inte han borta , så är jag , och jag jobbar tidigiga mornar och han på kvällarna. Städar gör den som hinner ....om vi hinner. Men det brukar vara så här hysteriskt varje år vid den här tiden, då även alla företag lägger ut beställningar , för att de ska vara säkra att få det när de kommer in efter sin semester.
 
En ny vepa sitter över hela staketet i Gusum . Intressanta bilder , men fy så ser det ut !!!
Löftet från början var att slänta av allt med grus till det blev dags att gräva bort , men av detta hände inget och vi har det fruktansvärt fula staketet kvar som är snett och vint och  där det växer ogräs och nu också en slarvigt upphängd vepa. Och flera vittnade om tvärnitar vid staketet då folk bromsade in och kollade vad det stod .
Vi hoppas det inte händer en olycka !!!!
 
Ett bra blogginlägg från Erland, http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=7498341 men tror inte många kallar varken sjukförsäkring eller arbetslösersättning för bidrag. Vi har betalt ihop till det själva och det är våra pengar . Men jag tycker även just bidrag , som socialbidrag , bostadsbidrag är ersättningar som vi ska ha i en välfärd.
 
Just sjukbidraget är en sak det fuskas med , och därför har det urholkats , för mycket . Systemet är på många sätt fel, och där är även Försäkringskassan en stor bov i dramat, som sätter sina egna läkare som inte ens behöver träffa personen i fråga ibland för att avslå en begäran. Omänskliga bedömningar som skadar en redan utsatt person.
 
Det här är Erlands avdelning, det här med arbetsrätt . Efter att jobbat i LO-fackets tjänst i så många år , så är det verkligen där han har sin kunskap.
 
Därför blev jag inte alls förvånad när jag hörde att alla cheftjänstemän och kvinnor i kommunen får söka om sina tjänster . (visste inte ens att man fick göra så)
Där de skrivit in nya kriterier för varje tjänst (trodde sådant avgjordes när man sökte tjänsten första gången) och sedan får de söka sina egna tjänster en gång till .
Varför undrar ni säkert ??????
 
Sitter här och funderar , men visst är det ett billigare sätt att göra sej av med tjänstemän som är obekväma , eller vad finns annars för andledning ???
 
Antar att ryggdunkar klubben redan har pratat (i smyg) med de som inte alls behöver vara oroliga och att de snällt söker om sina jobb, medans de obekväma eller inte önskvärda inte får någon förhandsinformation.
En korrekt kommun köper ut sådan, ej önskvärda personer !!!
 
Jag undrar ju som arbetsgivare om man får göra så med personal man inte tycker om också ? Ändra lite på förhållanden och sätta dit lite kunskaper som de inte har om man vill bli av med någon ???? Smidigt och billigt !!
 
Med en sådan arbetsgivare som Valdemarsviks Kommun är .....hoppas man ju verkligen att de fallskärmar som vi med all rätt ska ha ,  sjukförsäkringen och arbetslöshetskassan,  fungerar bra !!!!!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :