Mink bland hermelinerna eller skata bland fiskmåsar ?

Dagen började lika lugnt och stillsamt som vanligt . Kaffe på altanen och ett stärkande bloss så jag vaknar till liv.
Promenad och hem igen för dusch och lägga på ansiktet. Då hörde jag den första smällen från altanen....ett välkänt ljud utav att en fågel, modell lite större hade tagit sej in och försökte ta sej ut, men inte förstod att glas är hårt och väldigt svårt att ta sej igenom.
 
Gick ut och kollade så klart , men såg vid första inte vart han var. Men vid en andra titt .......
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja troligtvis så hade han lite kontaktproblem ......men vem har inte det ibland ???? 
Kan tänka mej att skatan känner samma som jag gör i bloggen ibland ....ingen lyssnar , ingen svarar ! ;-)
 
Ikväll var det genrep för Byalagskrysset , och det blir nog jättebra. Alla var kanonduktiga och nu är det bara finslipning kvar för att få det att sitta . Skönt  !! Nedräkningen börjar nu och det är bara 1.5 vecka kvar ...hua ligen ;-)
 
 
Nu ska konstgräsplanen klubbas igenom och det var ren och skär vinst mot en grön konstgräsmatta . Fast det var ju en inte godkänd gräsplan som skulle ersättas .....men det är visst redan borta .
 
Sedan har Micke hittat flera rapporter som säger att inte rivna bildäck är farliga . Men där finns det flera som säger att det verkligen är farligt ...bla från kemikalieinspektionen , och de borde ju veta tycker man .
Men man får det till vad man vill. Micke är väl i rätt insyltat i WIF också om jag förstått rätt så han borde kanske inte få syssla med det , jäv tror jag det kallas . Men å andra sidan så har vi ju halva Nybyggarstyret som sitter i WIF också , så det har ju knappast någon betydelse.
 
Men så undrar ju fortfarande vem som ska hyra ? Vilka är dom , och hur mycket lägger de idag på att hyra planer ?
 
2,7 miljoner kostar det oss skattebetalare att få till det hela för en liten förenings skull....det konstiga är att samma avdelning som promotar detta .....samtidigt går back själva för att de inte budgeterat med tillräckligt med snö ????? Logiskt ???
 
Och dessa nya ramar där varje verksamhet ska följa och anpassa sej efter minskningen i kommunen, kommer att få som följd att fler än de första 4 som kommunen sparkade från skolan denna vecka , kommer att få gå.
Och det betyder med andra ord att vi sparkar de yngre som också kommer att flytta ifrån kommunen, underlagen för affärer kommer att sjunka ännu fortare . Samtidigt som kommunen satsar på långtidsarbetslösa , dvs äldre och försöker skapa jobb åt dom ( vilket jag inte tror att de kan) för jobb skapas inte av kommunen utan av företagen själva .
 
Så vad har vi för samhälle om 10 år ?? Vi har haft ett överskott av äldre innan , och inte kommer vi ha mindre sedan, eller vad tror ni ???
 
Och vi får väl hoppas att de svenska vintrarna förstår att vi har andra ramar nu , så i en kommun som denna , där utflyttning sker , ska vi ha mindre snö varje år , och gärna 2 meter i Norrköping.  Alternativt är ju att ta bort vissa vägar för att få mindre vägnät.
För deras budget kommer att minska , men samtidigt så ökar de själva sina underhållskostnader med en konstgräsmatta..........
Och med dessa nya ramar som gör att de yngre flyttar , de äldre blir fler så får det också konsekvensen att även hemtjänst kommer att få minska , fast behovet blir större ! Grattis hemtjänsten !! Det var ni som drog nitlotten igen !!!!
 
Nej det här är inte en sund ledning de som leder kommunen. De kan ta beslut , men inte se vart besluten leder.
De tror på att kommunen kan skapa arbete till andra. Men det är näringslivet som ska stimuleras och uppmuntras , inte de som eventuellt kan jobba där. Jobben kommer inifrån företagen efter utveckling av företaget och expansion och inte för att man försöker skapa jobb.
 
Och så Bertil Eklund som fick sej ett nyp av Torvald på KF i måndags . Nej det var inte alls falsk marknadsföring att öka folkmängden .....det var en vision. Men Bertil då ....en vision försöker man arbeta emot. Göra att den blir verklighet. Inte kan väl Grännäs , som är den enda fråga du driver, öka befolkningen ?? Så det finns inte , med andra ord EN ENDA FRÅGA av de ursprungliga frågorna som de driver . Verkligen platt fall !!!!
 
Såg deras måluppfyllnad idag , där stod bl a att kommunen skulle vara behjälplig med lokaler till nystartade företag. Sedan stod det att det inte kommit några förfrågningar från några företag så det gick inte att mäta.
 
Kan det vara så att ingen vänder sej till Kommunen för att det :
 
1 Inte finns någon näringslivschef som egentligen ska ha just sådana saker på bordet ???
 
2 Att den starta eget hjälp som finns i denna kommun , hänvisar våra nystartade företag till Norrköping ????
Och i Norrköping erbjuds just lokal ....är det så konstigt då att de inte kommer tillbaka till Valdemarsvik ?
 
Det konstiga är att jag under förra året hade 2 nystartade företag som just frågade om lokaler , det ena i Valdemarsvik .
 
Är inte det lite märkligt  (också ) ???
 
Nej nu säger jag god natt,  det är en ny dag imorgon och nya prövningar för en hjärtsvag medelålders kvinna !!;-)
 
Kram
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Tony

Bra skrivet som vanligt.. Konstigt att inte fler kommenterar..men glasklara blogginlägg behöver ju inte några kommentarer eller hur..
Angående dom gamla sönderrivna bildäcken som ska spridas i grännäsområdet så kommer nog Bror-Tommy säga ifrån.. Jag kan inte tänka mig att en miljöpartist värd namnet kan godkänna en sån lösning.
Ha en bra dag och tänk på hjärtat..:)

Svar: Vi får väl hoppas att det är av den anledningen ingen svarar iaf. Nej en miljöpartist värd namnet skulle garanterat säga att vanligt gräs är bäst och är det som ska ersättas.....men Bror-Tommy röstar nog för tror jag ;-)
Detsamma till dej Tony !! :)
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :