Utsträckt hand eller ultimatum ?

 
 
Ett stort grattis till Gryt efter gårdagens vinst att Gryts skola blir kvar ett tag.
 
Igår visade Grytsborna att det faktiskt går att ändra ett beslut genom gemensam aktion och stor envishet.
 
Micca Andersson i spetsen , men det är väldigt många grytsbor och andra engagerade som vi har att tacka för det här. De har skapat en VI-känsla ...inte bara grysbor emellan , utan även utanför Valdemarsvik .
Jag är grymt imponerad av deras insats och också hoppfull att man inte bara med envishet...utan också med argumentation kan spräcka Kommunens strategi.
Det var många som tog tillfället i akt och sa vad dom tyckte och det såg rätt pressat ut i lägret under tiden.
 
Erland började genast blavera om en ny trend ....att de räckt ut handen....nu är det upp till bevis för Grytsborna att vända den nedåtgående trenden. Att de var dom som ville samarbeta och det lät som de hela tiden hade haft den viljan.
 
Så är det inte !
 
* Några timmar innan KF ändrar man inte sitt beslut med vilje utan för att man måste med kniven på stupen.
* En kompromiss är en diskussion fram och tillbaka om så båda blir nöjda ....detta var ett ultimatum utan chans att förhandla.
* 1,5 år är ingen tid som går att förändra en trend i befolkningsökningen ...kanske möjligtvis att få folk att skriva sej här , men inte annars , och då hänger skolan lika löst fortfarande och har inte skolan påvisat resultat nästa år vid valet ...så ryker den likt förbannat med sossarna vid makten. ( det var iaf ärligt) Och de har lagt ansvaret på Grytsborna vilket är värst av allt , och så får det givetvis inte gå till !!!
 
Helena von Schantz hade en stor poäng i att trenden är lika i hela kommunen så varför bara i Gryt ?
Och jag håller med ...jag har i blogginlägg efler blogginlägg pratat om vikten att ha en strategi för att få hit mer skatteintäkter ...inflyttning, företagande och turism....och det ligger givetvis inte på Grytsborna utan på kommunen själva att göra förutsättningar för sådana diskussioner i ALLA kommundelar.......dessa diskussioner har helt försvunnit under de senaste åren . Det är inkompetent att inte ha en strategi för det här ....och inte hålla diskussioner med kommundelarna. Det är kommunen som ska stå för dessa förutsättningar, sedan kan vi alla kommuninnevånare hjälpa till .
 
Och verktygen har vi i den vision som de själva tagit fram ...där ska vägen TILL att nå visionen göras av just tjänstemän och politik ...så börja jobba ...en vision är inte så svårt att få till ...att ta ut riktlinjer och arbetsordning är desto svårare .
 
Jo säger Lasse....vi har paketerat turism ute i Gryt .....men hallå , det är väl bra ....men vi pratar kommunal strategi , det är väl lite mer övergripande och riktad för hela kommunen....en kommun MÅSTE ha sådant.
 
Bäst igår från majoritetens sida var Helen som ( med min erfarenhet) talade från hjärtat . Hon har nog varit väldigt pressad och jag tror att hon tyckte det var skönt att det blev som det blev ...trots nederlag...det är iaf vad jag tror och tycker att hon inte sätter någon prestige i det.
Det var svårt att få dit lärare sa hon ...och det stämmer säkert ..jättesvårt. Men en skola som hotas av nedläggning är inget förstaval för någon lärare ...ett tryggt jobb är ett måste !!
 
Lasse gick upp och sa att han tyckte om diskussioner, debatt , och att folk tyckte olika ...men det vet jag att han inte gör . Debatter var han inte alls så förtjust i förra valet , och folks rätt till yttrandefrihet sätter han inte alls så högt  och självklart , han är den sten som fallit fortast och mest för mej under deras tid vid makten . Långt ifrån vad jag trodde och tyckte från början....mest besviken är jag på mej själv som trodde på honom.
 
Erland var den stora frälsaren (enligt honom själv) men den utsträckta handen var aldrig någon utsträckt hand , utan ett stort nederlag och hur han än vänder och vrider på det så kan han aldrig få det till att det var en utsträckt hand...utan det var ett stort nederlag för majoriteten och speciellt för honom personligen som är den som är pappa till socialdemokraternas stenhårda och obarmhärtiga enväldsstryre.
Jag tycker det är förskräckligt att det är som det är.
 
De har också grymt missat sina riktiga ansvarsområden i Kommunhuset och sysslar enbart med lull-lull och har inte koll på  att den dagliga verksamheten måste fungera under tiden.
Inga diskussioner förekommer, inga utsträckta händer ....utan plan på plan hur man ska få igenom sin vilja utan minsta motsättning eller oliktänkande.
 
Hade det funnits en vilja till samarbete  och breda beslut , så hade inte varje beslut klubbats igenom utan diskussion ....och utan de underlag som måste finnas ....och som ger diskussionen innan en klubbning.
 
Men nu är Gryts skola kvar ....och efter valet går det att ändra på fortsättningen också .
 
Måste också ge oppositionen en känga också !! För första gången på hur många år som helst gjordes en riktig budget av dom . Den skulle i fredags skickats ut i tid innan KF ....det missades av någon , vem vet jag inte .
Det var riktigt klantigt och själva vitsen gick i stöpet. Sådant irriterar mej .
Att visa att det fanns ett ärligt menat diskussionsunderlag ...och det var första gången mej veterligt som en princip hel budget gjordes av oppositionen.
 
Så nu upp till bevis !! I nästa blogginlägg så vill jag se Erlands och Lasses ideer om hur de ska få breda beslut i kommunen....det måste trots allt vara det allra bästa för kommunen , de själva och även tjänstemän ??
 
Men man måste se bakåt för att se framåt ....så vad har varit fel och hur kan man rätta till det?
 
Jag är på om det finns en ärligt menad vilja att vända trenderna med bråk , tjafs och jävelskap...men då menar jag verkligen att det ligger på majoritetens bord att visa det.
För i det här fallet blev de helt enkelt överkörda av Grytsbor.
 
Imorgon är det framtiden vi ska diskutera ....inte för att vi blir tvingade utan för att vi vill ......
 
Hur är det med viljan...för just nu finns viljan hos många kommunbor , så se till att få ändan ur vagnen  ???!!!
 
***************************************************************************************************************************
 Vi fick också Adventsljusstaken klädd igår . Nu ska den bara upp på sina vajrar innan helgen så vi får lyse över vår vackra å  !!
 
 

Bra teamwork som vanligt !!!
 
 
***************************************************************************************************
 
Lite nervös idag när vår hund Barbro Ängman går sitt första jaktprov .
 
 
 
Kan nästan se händelseutvecklingen framför mej :
 
Husse öppnar hundburen ...................Barbro med fullt jaktskall hoppar ut och följer bilspåren tre kilometer ....vänder och kommer tillbaka fortfarande med fullt jaktskalll.
 
Föjer motvilligt med men får upp rådjurspår och jagar det i en halvtimme .....men åt fel håll.....byter till älg när hon inte känner lukten längre . Älgen går 1 mil med Barbro efter sej .....och kanske så avslutar hon med en igelkott eller grävling innan dommaren och husse får åka och hämta henne i en annan socken.
 
Husse hysterisk ....Barbro lycklig !!!
 
Tror jag håller mej borta ikväll när de kommer hem !!
 
Kram och ha en bra dag !! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :