Cirkus Albrinken

Godmorgon
 
Den ena morgonen vackrare än den andra . Visserligen med hård frost så det tar ett tag att tina upp , men vad gör det?
Jag njuter för fulla muggar på min altan morgon och kväll och hävdar bestämt att vi har världens bästa baksida på huset. Hägrarna plockar pinnar i skogsbrynet ...5 rådjur går fortfarande i karavan upp till grannen fast de slutat att mata dom, 4 harar jagar varandra och leker och så Lisa med sin fjoling som går och betar i sakta mak...helt oberörd av en hysterisk Barbro Ängman som står upprest mot staketet i hundgården och skäller så det dånar
Ibland springer Mickel Räv snabbt över också med skygga steg .
 

De är så vackra älgarna , och så pampiga . Vart i världen bor man så nära naturen och ändå så mitt i ?
Det känns nästan som en cirkus med alla dessa djur som springer hit och dit
 
Kuturdebatt igår och jag har inte en aning om vad som sas.
Ska jag ha någon åsikt om det ...och det ska jag väl ....så är jag mest kritisk mot kulturnissarna själva , som snävar in begreppet så det oftast bara gäller traditionell kultur . Det vittnar inte minst kommunens kulturpris om.
Som sällan eller aldrig ges till något udda eller ungdom.
Ordet kultur kan liknas vid "levnadssättet i ett samhälle som överförs från generation till generation" och det har ju i högsta grad förändrats så till den milda grad att många av de traditionella kulturgrenarna knappt skulle vara med. Något att både tänka på och jobba efter .
Sedan är det kanske vi alla i första hand som har ansvar över det och varken politiker eller kommun mer än att få stöd i det vi gör. Men när ekonomin ser ut som den gör ...måste kulturen stå åt sidan för de viktiga sakerna .
Något som inte den majoritet förstår utan öser pengar ur vår gemensamma kassa till just kultur ...och väldigt snävt riktat också.
 
Samtidigt står i tidningen idag att det är platsbrist på förskolan i Gusum . Något som inte får hända om vi vill ha folk som flyttar hit , och något som de absolut borde ha kontroll på .
 
I Valdemarsvik däremot ska barnomsorgen ökas i omfattning till tio på kvällarna. Något som var deras valfråga så det är bråda tider nu för att göra något av vad de lovade .
Men jag frågar precis som " Katten i Gryt" Hur bra är det för barnen och vem tar hand om deras intressen.
Att slita upp barnen kl tio på kvällen för att köra hem dom kan omöjligt vara bra .
Och annars ska allt skyllas på bättre pedagogik ....men hur bra är det här ?
Det är ett ansvar föräldrarna har och tyvärr ....fast jag vet vilket problem det är för föräldrar så är det inget som Kommunen ska ordna åt dom. Helt vansinnigt !!
 
Och behovet är störst i Valdemarsvik säger de .....men är för alla i kommunen.
Frågan är vart jobbar dom ? 
Kan det vara så att de som har det behovet inte jobbar här utan i Norrköping kanske man skulle fundera på om det inte är lämpligast att lägga verksamheten här i Gusum eller i Ringarum ?
 
Men allt är som vanligt möjligt i Valdemarsvik men i Ringarum där föräldrar ville ha en kvarts ändring med lämning på morgonen var det stört omöjligt .....visst är det märkligt ??
 
 
Ännu märkligare är det att utskottet Barn och Ungdom kostar ännu mer under detta år. Det här är alltså POLITIKERNAS löner som ökar.
Då ska ni veta att det gick 200.000 över budget förra året och då skulle de vidta åtgärder .
Men de första månaderna i år har det sprungit iväg med ytterligare pengar så fortsätter det så här är det över 300.000 till som går över budget .....bara på politikerlöner.
 
Detta medans de år efter år drar ner på skolan och all verksamhet med motivering om att det blir mindre och mindre barn ....så ökar de själva sina löner med halv miljon kronor ....på bara några stycken politiker och speciellt på ordföranden.  Finns det något logiskt med det ?
Nu är det iaf helg igen och imorgon kör vi till Åtvidaberg för att spela på Ceacars Bar . Ska bli så skoj !!
 
Så nu jobbar vi på och sedan försöker vi varva ner för helgen!
 
Ha det bäst !!!
 
Kram
 
 

Kommentarer :

#1: Lena

Jag säger det igen, det är mycket lull lull o de som drabbas är ju våra barn, låter inte alls logiskt.

Kan man som privatperson få se vart dessa pengar tar vägen, skulle vara intressant o se om alla möten är nödvändiga och om de ger något för samhället. Bestämmer barn o ungdomsutskottet själva hur många möten de ska ha eller finns det något reglerat för det?

Sedan är min känsla att en del "politiker" (anledningen till att jag skriver "politiker" är att jag kan inte ta dessa människor seriöst som riktiga politiker) det är att de har blivit väldigt märkvärdiga, de går lite med näsan i vädret, det är min känsla. Dom blir lite maktgalna och jag har lite svårt för det.

Annars Trevlig Helg

//Lena

Svar: Du kan få ut alla handlingar som finns skrivna om möten . Mycket hittar du på deras hemsida under politik o sedan protokoll.Men mycket står givetvis inte med där , mycket egna möten hålls oxå.
Frågan är om man kan kalla sej fritidspolitiker om man upptar nästan en heltid...ja halvtidslön iaf.
Förrut så fick kommunalråden oxå ta utskotten o andra vice ordförande posten i barn o undom hade oppositionen. Nu har majoriteten både de posterna samt både kommunalrådsposterna .
Ja jag har hört oxå att näsan i vädret mentaliteten fungerar i kommunen.
Har du dessutom varit minsta lilla kritisk till styret så blir du utmanövrerad om det gäller jobb eller samankomster. Undanputtad med andra ord!
Det är alltid verksamheterna som drabbas när budgeten inte går ihop.
Detta hade heller varit svårt att reglera. Riktigt svagt o girigt är det!
Trevlig helg till dej med!
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :