Sommar , sol och ogräs !

God morgon
 
 
Ser att ni varit inne igår , men tiden medgav inte att skriva . Det kommer också att bli mindre nu framöver.
 
Mindre "Gnäll" som vissa politiker upprepar, upprepar och upprepar !
 
Men gnäll är vad jag kallar åsikter....att "gnälla" som de gör , på de som gnäller , är inte heller mindre gnäll utan dessutom ouppfostrat . Att ha åsikter om den politik som drivs är en rättighet ...och det är väldigt märkligt att det är just vänstersidan som inte tål det ?? Vad kan det bero på?
Gubbarna som är politiker i ledande ställning just nu har väldigt  svårt för att ta andras åsikter ....något de borde jobba på, om vi inte ska gå över till diktatur .
 
Gnället är en oro ....inte för att det utvecklas , utan för att det utvecklas utan plan och utan tanke på budgeten.
- Om det inte vore för alla extra inkomster och utgifter så vore ekonomin den bästa på många år , skriver Lasse ....och det säger allt tycker jag.
 
När någon klagar på Gusumsrondellen så skriver Lasse :
-missat att satsningarna på just Gusum har varit tämligen stora de senaste åren!!
Han tillägger att satsningarna bara börjat men får de leda efter valet så ska det bli bättre
 
Lasse som alltid påpekar att man inget begriper har själv missat faktum att investeringsbudget och driftsbudget är inte samma sak . Jo det har satsats i Gusum och på alla håll i kommunen en del väldigt behövliga men också rent vansinniga saker med tanke på ekonomin .
Folkets Hus ...Nya Kromvallen ....Grännäs .....är exempel på nya investeringar .
Samtliga belastar driftsbudget med sina minusresultat och driftsbudget lär inte få några extra pengar så det kommer bli än mindre till skötsel nästa år, och det borde Lars veta tycker jag.
 
De bygger en cykelväg/ gångväg till Mossebo för över 4 mille . Trafiken där kommer vara just motionärer för någon annan går och cyklar inte där . Som inte det var nog ....så ska de bredda en redan breddad motionsled från Stat Oil ....några hundra meter ifrån alltså sätta upp räcke och belysning . Varför är det så prio 1 ?
Det är redan en relativt säker väg ...det finns en ännu säkrare bredvid .
Vi i Gusum har en livsfarlig led från E22 till Gusum .....och det handlar inte om motion utan en livsnerv till vår kollektivtrafik . Inte breddad alls och på vintern rent livsfarlig med många insidenter.
Snälla ta tag i den biten nu .
Gnäll ...nej en åsikt om att ta tag i rätt saker med de mycket små medel vi har.
 
Överst : En kommunal markbit i centrum av Gusum ....bara att säga till ägaren av fastigheten bredvid
2an : Bandyplanen som jag tjatar om ...kontrakt gick ur i våras ...detta har fått fäste på två år så förra året sköttes det inte bevisligen och kommunen har inte tagit sitt ansvar . Rester av Majbrasa och det kommer att vara omöjligt att lägga is på detta om någon skulle få för sej att göra det frivilligt ....för något kontrakt finns inte längre .
 
3an: Land runt kopparns liv i centrala Gusum . Kanske planterade växter ...eller så är det inte det . Vet i tusan , men folk reagerar på att det ser för j**ligt ut .
 
4 e : Vår rondell som inte fått någon vård alls . Överbelamrat med gräs och någon har missat sitt ansvar ...om det nu finns avsatta timmar i Gusum .
 
Allt detta på vägen in till vårt centrum och det är riktigt pinsamt att visa upp kommunen på detta sätt.
 
Allt är inte negativt trots allt utan föreningarna kämpar tappert med sina event nu .
 
Nisse Cuppen ....sedan Karnebåten med många bra artister .....Viks 8 an i Augusti ...och inte minst Biabedscupen för hundar i slutet av Augusti . Mycket roligt framöver och vi hoppas på lite värme också så man har lust att vistas ute .
 
Midsommar bjöd på kallt väder , men ändå blev det bad för en del tappra .
Min midsommar var den bästa på länge med båda ungar hemma med kompisgäng och så våra egna vänner så klart . Mysigt på alla sätt.
Givetvis var vi på Hembygdsgården en sväng också där Malle och Arne sjöng så fint , som vanligt.
Traditioner ska hållas Jul och midsommar !!!
 
Nu är det bara att sätta fart på att vika askar igen ...några tusen ska märkas och sedan fyllas ;-)
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :