Garveritet

Liket  .....Gryts skola har inte ens kallnat , och då kommer nästa smäll
 
GARVERIET
 
Undomarnas lokal som under flera år byggts upp till plats att vara stolt över.
Både organisationsmässigt och för barnens insatser så har den platsen en viktig plats i kommunen.
 
Nej det är inte av besparingkrav säger Helen , men svarar heller inte på av vilken anledning som det görs . Skatehallen ska också vara kvar , men det som blir kvar ska vara i Vammarskolan på kvällstid.
 
Som vanligt så får oppositionen läsa om det på facebook , detta är inget de tagit upp i det beredande organet KSAU , och som vanligt har INGEN konsekvensanalys gjorts .
 
Vad håller de på med ?
 
Garveritet har blivit ett begrepp . Det är en plats för ALLA ungdomar , där de själva kan påverka sin fritid, där de själva varit med om att bygga upp verksamheten.
Samtidigt så har de ledare som har kunskapen och förmågan att ta tag i de problem som kommer upp. De ser de ungdomar som är på glid att hamna snett , även om denna plats inte känns som myndighetsövervakning som det faktiskt är . Skolan skulle helt och hållet skrämma bort de elever som verkligen behöver den tillsynen .
 
Och gudarna ska veta att varje ungdom som kan ledas rätt när den hamnat snett är gigantiska summor pengar för samhället. Det finns statistik som säger att brottsrelaterade kostnader begås av en liten skara , men med stora summor per person.
 
Det ger också helt fel signaler till barnen som byggt upp detta hus....vi skiter fullkomligt i erat jobb ni har lagt ner.
 
I visionen står ( som hela kommunen ska jobba utifrån)

För ungdomarna finns stora möjligheter till en utvecklande fritid .

Varför inte lägga till : Om man spelar fotboll eller hockey ....i WIF  ....för annars så skiter vi i er .

Garveritet är ju till och med namngivet i Visionen ....ska man säga 2025 att vi började med att lägga ner det ??

 

Herregud så illa saker sköts .....hur kan man skryta med att så eller så många människor har gjort denna fina pappersprodukt .....när de själva inte jobbar efter den utan fullkomligt struntar  i vad människorna tycker .

Strategin är glasklar. De kommer att göra exakt som i Gryt när de först lade ner matsalen och bedyrade att skolan skulle vara kvar..

Här flyttar de bort lite av verksamheten , och när vi har tjutit klart så bankar de igen resten.

LÅGT är bara förnamnet !

 

********************************************************************************************************************

Märkbart irriterad , arg och besviken över detta inkompetenta styre , så är jag ändå inne i en hektiskt , men otroligt rolig period.

Nu håller jag som bäst på att bokar möten med klädföretag . En djungel att hålla reda på också. Vissa ligger man flera säsonger i förväg på , vissa beställer man av på modemässan, vissa kommer ut till en. Olika många gånger på ett år och sedan ska man hålla reda på det sedan också ...herregud ..klarar jag det här ??? ;-)

 

Renovering ska ske ....hur gör man det utan att ställa till för mycket , för att lyfta det unika och ändå få en positiv nyhetsbehagskänsla . Snabbt måste det gå också ! Jodå , det ska nog ordna sej på något sätt .

Kul är det iaf .

 

Nu ner till revisorn om en stund och skriva på årets bokslut .....det bästa genom åren om jag får skryta . Sedan kommer det in en väntad leverans , som måste iväg snabbt, för att sedan bege sej till Radiowix och göra en tv intervju . Hem igen och vinka av Barbro Ängman med husse som beger sej till Länskampen och tävlar imorgon.

Och avslutningsvis blir det julsånger med koren och tillhörande kör-kaka .

Det gäller att inte sitta fast och flytta på sej lite haha

 

Önskar er en härlig dag !!

 

Kram

 

 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :