Idag dör en bit av kommunen!

Ja det är en sorgens dag idag.
 
När alla våra politiker sätter sej på KF ikväll ska de har klart för sej att de skär bort hjärtat och tror att de andra delarna ska fungera lika bra för det.
 
Alla mastodontutskick med budskapet om vår "levande skärgård" är lögn och förbannad dikt. Den stora påkostade visionsarbetet gjort av jag vet inte hur många människor och föreningar tar man och stampar på.
 
Politikerföraktet skjuter i taket ....och några politiker säger ....- inte konstigt att ingen vill bli politiker när de får så hårda ord av befolkningen .
 
Jag skulle vilja säga  tvärt om.....Hur fasiken kan politiker i skrift och tal säga en sak ...verkligen trycka på vissa budskap ...och samtidigt göra precis tvärt om bara för att få sina betalda platser i Kommunhuset ??
 
För det handlar inte om något annat!!!
 
Miljöpartiet var så  himla för Gryts skola och hade såååå många idéer en vecka innan valet . Idag sitter de och röstar tvärt emot vad de sa ...bara för att få vara med de styrande.
 
 
Nybyggarpartiet , vars hela manifest från början gick ut på att alla kommundelar ska leva ...att det koncentrerade sej för mycket på Valdemarsvik. De som slog sej för bröstet och skrev att det var DE som gav Gryts skola chansen att visa att de vände trenden för att de sedan TILLSAMMANS skulle hjälpas åt att få snurr på Gryt.
 
De gjorde ingenting .....eller rättare sagt ...fast de skrev så innan valet så hade de redan i våras tagit bort Gryts skola ifrån budgeten, så allt var bara en fasad . Hur kan dom ??? Hur kan alla andra Nybyggarna stå bakom detta ?
 
Det här är början till nedmonteringen till hela kommunen. Sakta men säkert så kommer företag och barnfamiljer fly Gryt ...och därmed turistströmmen , och allt kommer drabba oss också . Storgatan ....som hänger på kanten redan nu . Gusum där de svänger in och gör sina inköp .
 
Vi står nu med en fot i två kommuner .....Söderköping och Valdemarsvik.
I Söderköping blir man sedd som en tillgång ...man blir uppvaktad ...blir sedd som en del av näringslivet med en gång .
I Valdemarsvik så är man jobbig och kräsen som företagare ....man har ingen kontakt ...man får sköta sej själv och man blir inte lyssnad på .
 
Vad ska man välja ?
 
Idag är jag klädd i svart  i solidaritet till Gryt !

Kommentera inlägget här :