Söderköpings Gästabud 10 års jubileum

God morgon
 
Ja då sätter det igång då !! Söderköpings Gästabuds 10 års jubileum !!
 
Ska bli så roligt att få vara med om och igår rådde full aktivitet på gatorna då halmbalar , tält , eldkorgar och facklor sattes upp . Hela kyrkoparken var full av tält i gammal stil och riddare och jungfrur gick omkring i staden.
 
Mysigt och "Eldshowen" ska visst vara fantastisk !!
 
Vi har också laddat på Trolltyg !! Ett stort berg av kläder ska slumpas ut ! Ska bli skoj! Fredag och lördag är det tänkt att vara fullt utanför affären !!
 
 
 
ICA ska klubbas detaljplan och det går nog inte att stoppa . De kommer att förstöra hela Vikens centrum för all framtid .
 
Helt korkade argument dyker upp på facebook bland politiska förespråkare i Nybyggarpartiet .
 
" Är inte konkurrens bra ???? "
 
Jovisst ska vi ha det .....men som POLITIKER är du skyldig se över hur du vill att din  centrumkärna ser ut . För de boende , för tursiter ...vad som gynnar handeln och inflyttning . Är ett stort komplex mitt i hamnen det mest gynnsamma ...som kommer att rikta centrum mot grytsvägen?
 
Ett stort komplex i centrum har Norrköping, Linköping , Söderköping och Västervik uttryckt i skrift att det ska de försöka undvika för det är inte bra för besöksnäring ....men Valdemarsvik gör tvärtom !!
 
" Men gick Norrköpings city under när Mirum byggdes ???"
Ehhh Mirrum är en galleria .....små butiker i en stor ...dessutom så hör den till Hageby som är en förstad ....dessutom så ligger den inte just i city . Av samma anledning så lade man Ingelsta UTANFÖR city inte ett rätt med andra ord ;-)
 
Garveriet då ? Jag vet inte men inte ska kommunen ha dom. Privat regi ? Ja varför inte , men vem har muskler att utföra det och vem kan garantera att de kan göra i ordning det och behålla det så ? Annars får vi ett ruckel som vi inte kan göra något åt alls då det är privat .
 
Vänsterpartiet går ut med att de SKA behålla det med skattemedel ...frågan är vad de ska ha det till då andra kommunala byggnader inte är uthyrda . Sjöhuset är väl en av Kommunens sämsta affärer ?
 
Då kommunen har så taskig ekonomi .....så undrar man ju vart de ska ta pengarna ifrån att behålla det med upprustning och drift . Ska det läggas ännu mindre pengar på det dagliga underhållet än vad som görs nu ?
 
 
Nej nu ska jag göra mej iordning för roliga dagar i Sörping ! Alla är välkomna att besöka oss och föreställningar och eldshower lovas utöver det vanliga !!
 
Välkomna
 
 
 

 

Kommentera inlägget här :