Blir så himla arg !

Hur behandlar vi våra företagare i Kommunen ?
 
I tidningen står att läsa om Melkes som omvandlat sitt företag från enskild firma till AB . I och med det så måste man söka om sitt serveringstillstånd för alkohol. Väldligt ologiskt i sej då samma personer står på de olika firmorna och kursen är personlig, men sådan är lagen
 
`Detta upptäcktes och givetvis ska fel rättas hur ologiskt det än är , lagar är till för att följas .
 
Han ombads lämna in ny ansökan och förbjöds servera ...helt ok ... men sedan ...........
 
Alkoholhanteraren säger att det är väldigt intensivt nu så det tar 8-12 veckor om det inte behöver kompletteras....men va faan ...det är väl där han själv ska träda in och hjälpa honom med alla uppgifter så att det blir rätt från början ??? Sedan ska man väl se till att snabbehandla ärendet ???
 
Om han nu får något säger han för man måste visa att man är lämplig ....och det är man inte om man är fälld för något brott . Men han har ju också blivit polisanmäld för detta misstag ...för det finns givetvis inget uppsåt i detta .
Och då måste man invänta polisanmälningen och se utslaget på det . Och polisbefälet säger att ärendet får antagligen vila över sommaren .
 
Vem har polisanmält honom ?  Är det alkoholhanteraren ? Det är ju fan inte klokt !  
 
 
R.I.P Melkes säger jag bara . Tar inte konkursen företaget , så tar fängelset företagsägaren.
 
Här snackar vi hela tiden om bemötande , vi pratar om att vara smidiga vid näringslivets kontakter med kommun. Är detta smidighet ? Är detta bra bemötande ?
 
När vi pratar om ICA så säger politikerna att vi måste bygga för vad sänder vi annars ut för signaler till andra som vill satsa i kommunen ?
Jag undrar vad detta ger för signaler ? - Kan vi så sätter vi dit dej så hårt det bara går ...typ !!
 
Dessvärre finns det flera fall av direkt påhopp på företagare ...var det inte för bara några veckor sedan som vi fick läsa att en annan krögare kanske får ta bort sin ugn för att krögaren bredvid klagade .
Jag lägger inga anklagelser mot den klagande konkurrenten .
 
Men det är kommunen som godkänt ugnen från början och antagligen fick han betala det också , och är det godkänt så är det godkänt , det tar man inte tillbaka, eller så får kommunen lösa detta på bästa sätt , det ska inte företagaren stå för .
 
Med tanke på att det alltid finns ett helt drogteam på våra fester i Gusum , där de sitter på var sida om baren HELA  lördagskvällen , så borde det finnas pengar i en kurs på "BEMÖTANDE" ???
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :