Brett beslut ....om att inget besluta

Vilka dagar det har varit !
 
Det går verkligen i 150 just nu , men så inåt skogen skoj det är .
 
Först att få gå ut i dessa klara kalla svindlande vackra försommarmornar !! Varje vy är som taget från en sagobok och luften jag numer får in i lungorna är frisk , klar och kall. Bättre sätt att ladda på finns inte.
Sedan blir det ett pass på Gripband där vi har mycket som händer . Spanienbesök i nästa vecka då vår fabrik blivit uppköpt av Velcro , men det är ingen nackdel för oss alls , utan tvärtom .
 
Ny storkunder står och knackar på dörren och Norge håller på att bli en stor marknad för oss.
 
Sedan kontrasten till att få svida om till lite snyggare kläder och åka in till Trolltyg . Bara att få komma och "byta av" en arbetskamrat är skoj ! Jag som jobbat ensam hela livet ( Stefan räknas inte ;-) ) och få  prata lite jobb och tjejsnack . Kicki , Maria , Lina , Linn och jag som skiftar i affären ...ja även Anton,  ....är en klockren kombo !! Det fungerar hur bra som helst !!
 
Sedan kunderna ....om ni visste hur mycket skratt och samtal man har . Dels de som blivit stamkunder , men också de som är på genomresa eller på lite semester. Det är så himla skoj med alla dessa samtal för man får en blid på hur personen är och vilken attityd hon har . Och där kommer ju vi in att just förstärka det unika jaget . Träffar man så där klockrent rätt då kan man vara glad resten av dagen.
 
Helgen som var och hela sista veckan har var mer än förväntat i affären , känns som vi äntligen efter mycket slit har kommit upp oss ett snäpp !! Lite samlingspunkt för stammisar och vänner framåt kvällskvisten då många stoppar in huvudet och säger hej och kollar igenom om det kommit in något . Precis som vi vill ha det !!! :)
 
En vecka kvar till " Barnens dag " då vi väntar massor av folk till Söderköping .
 
Vammarområdet höll också "Våryra " i helgen . Trevligt !! Hinner ju aldrig vara med , men otroligt roligt att lite jippon ordnas i samlad form . Reklamjinglar i radio och Radio Wix sände från dagen. Kul !!
 
Och vi går ju i väntans tider också !! Om några veckor blir det valp-mys igen då valparna växer så det knakar !!
Namnet är bestämt och det blir Sig-Britt .....troligen Isaksson .
Kolla in stilen på dessa sovande 22 busar . Hullerombuller, upp o ner och bak o fram <3
 

Underbara eller hur !! <3
 
Boendeutredningen ja .....ehh ......ett brett beslut om den stod det i tidningen. Men jag blir mer och mer konfundersam om de som nu skriver i tidningen för varken kunskap eller ifrågasättning verkar finnas på kartan , utan de tar ALL information från ett och samma ställe utan att ifrågasätta .
 
Det BREDA BESLUTET som de var så stolta över beror på att de INTE beslutade något utan majoriteten har backat i att besluta om att lägga ner i Gusum och Gryt och föreslår fortsatt utredning.
Så med andra ord är beslutet att inte besluta utan fortsätta utreda och det kan ju omöjligt någon vara emot , eller hur ???
 
Majoriteten har gräddfilen in i NT varje dag nu och jag överväger faktiskt att säga upp tidningen då vi inte har några reportrar som kan göra sitt jobb i kommunen. Att ringa till kommunhuset varje dag är inte OK .
 
Bygga om våra skolor igen och investera gigantiska summor i nybyggnation . Något måste göras det ör ju helt klart , men vad ??
 
För bara några år sedan så var det barnbrist och med statistik kunde man se att barnkullarna skulle minska ytterligare , Nu är det överfulla skolor och det beror enl Helen på nyanlända och återvändande barnfamiljer .
 
Enl mej så beror det helt på nyanlända och då måste man också ta reda på rörelsemönstret hos dessa grupper.
De är placerade här och har inte kommit hit frivilligt . De kommer heller inte stanna här , utan antingen får de avslag och ska avvisas eller så kommer de förflytta sej mot städerna där de har bättre förutsättningar att leva .
Att då bygga fast sej ute på Sörby är helt korkat . Dels ligger det så avsides ....men också med tanke på vad som kommer hända sedan när de försvinner .
 
Jag ser ju klart och tydligt vad som kommer att hända när en stor nybyggd skola står tom i vår centralort.
Vi har ju sett hur den nuvarande majoriteten vill ha ner precis allt till viken och utarma ytterområdena så givetvis kommer Gusums och Ringarums skola  ligga riktigt illa till  då .
 
Det är väl förankrat säger de också bland lärare och elever .....men enl uppgift så är det drygt 10 föräldrar som ingick i denna föräldragrupp i Viken och det anser inte jag speciellt mycket .
 
Men nu är det sol , vår och jag orkar helt enkelt inte bry mej utan jag laddar för kvällen då vi ska hejja fram Antons lag i Am Fotboll igen . Tv 4 sport , och hålla alla tummar för att deras lag Black Knights vinner över Limhamn !! Clear Eyes , full heart ....can't lose !! ( Ett måtto som jag för övrigt lever efter )
 
Ha nu en helt underbar helg !!
 
Kram

Kommentera inlägget här :