Då var vi där igen ....bokslutsvecka !

God morgon
 
Då är vi här igen då .....bokslutsveckan har kommit och nu går jag under jorden ett tag.
 
Det är ju inte bara bokslut utan allt händer på en gång . Det är födelsedagar, inventering , mycket som händer i Söderköping , Antons serie börjar ....och allt händer just precis nu .
Söndag ...min lediga dag och vi var i Örebro och kollade matchen mellan Tyrisö ( 4e bäst i Sverige) och Antons Black Knight . Det blev rena rama utklassningen med 68-0 och Anton blev inkallad och presenterad i första grupp som VIP spelare. Det är inte utan att man är lite stolt <3
 

Nu börjar det också hända saker i butiken . Lönevecka och nästa helg öppnar smultonstället och det ger med en gång mer puls  . Redan nu har vi märkt ökad aktivitet i Söderköping med folk som gör dagsutflykter. Sedan den 7e är det Ramundermarken och då blir det jobb både lördag och söndag . Sedan en lugnare helg och efter det så kommer Barnens dag. Så 20e maj så känner man att man lever.
Men det är också nu  som det är som roligast ! Vår och sommarkläder är bra mycket roligare än höst och just nu bara väller det in härliga kläder ! Glada färger och mönster och i Söderköping finns de udda märkena . Inte bara vi på Trolltyg utan det är 5 boutiquer där och vi tillsammans ger ett helt annat utbud än vad både Norrköping och Linköping kan erbjuda ! Lägg till Söderköpings unika miljö ...2 härliga skobutiker , inredningsaffärer och en radda med restauranger och två mer än utsökta caféer var av en ( Habiba) är med i White guide . Jag lovar , det är värt ett besök !!
 
 
 
NT stänger webben för de som inte betalar 100 kr i månaden . Vet inte riktigt hur de tänker faktiskt . Ska jag först betala abonnemang för tidningen för 2-3 tusen eller vad det kostar och sedan yterliggare betala 1200 kr för att kunna läsa bloggarna på nätet. Nej nu går de för långt och jag tycker också att NT och vikssidan blivit rent skit och dessutom så är nuvarande reporter inte partisk . Sist efter KF så lyfte han bara små obetydliga saker och inget annat . Det står mest bara nonsenartiklar i tidningen om det står något alls . För det har hänt vid flera tillfällen att vi inte ens haft en egen sida . Nej nu får det vara bra med NT de har spelat ut sin roll och fyller ingen funktion längre. Jag vill ha tillbaka Anne-Marie , Hanna och Bosse annars kan det lika gärna kvitta.
 
Idag skriver de om att våra låga placeringar i rankingar och det tuggas på i samma anda som vanligt . Samrådsgruppen ....frukostmöten på Lilla Blå ....men snälla ni ...börja tänk någon gång ! Mer företagsbesök är bra ....men samrådsgruppen är just den anledningen till att det ser ut som det gör . Ändå så ska just samrådsgruppen se över situationen och komma med förslag ......men det är ju just det ...ni som sitter där förstår
ju inte vad som är fel så snälla överlämna det åt några nya förmågor. I studien stod det tydligt och klart 2 saker som jag ideligen har sagt i bloggen . Dialog och möten .....behandla alla lika . Lilla Blå med ( om man har tur) tre företagare från storgatan är inte optimalt . Samrådsgruppen med lika många företagare och nästan inget om företagande är så fel som det kan bli ....dessutom är det just det som syftas på när man säger att man ska behandla alla lika . Det ska INTE vara en innegrupp som inte tillför näringslivet något. Och väldigt bestämt säger jag att det INTE är den gruppen som ska slå sina huvuden ihop för att komma fram till hur vi ska klättra ....för har de inte tillfört något under alla dessa år, eller protesterat i gruppen , så klarar de inte av göra något åt eländet nu . Så ny grupp med nya företagare , Plocka bort alla från kommunen förutom Thrysberg och Erland som ska vara med och diskutera ....inte informera ....bank får gärna vara med ...men bara om de ställer sej bakom företagen som det var från början och med kommunen . Sedan kan diskussionen börja om hur vi ska nå visionen !!
 
Bokslutsvecka men just idag tänker jag bara jobba på ett jobb. Sedan blir det en tripp till stan . En sista liten egostund innan jag kastar mej in i bokslutet.och alla andra saker . En mille upp sedan förra året ungefär och ett väldigt bra resultat räknar jag med .
 
Det känns ovanligt bra just nu ....riktigt , riktigt bra och jag ser fram emot en smällfylld sommar , med jobb , trevliga möten , båtturer och sommarkantareller .
 
Kram och ha en fin dag !
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :