Skärp till er tjejer !

God morgon
 
Jag kunde göra det lätt för mej efter förra veckans artikel om Dansakademin och Kommunens numer gratis danslektioner. Så lätt att återigen göra ett blogginlägg om kommunens extremt dåliga attityd till samarbete och näringslivshållning .......men jag tänker inte göra det den här gången .
 
Har inte haft tid att skriva ....men väl tid att tänka och det är så många händelser som hänt nu den senaste tiden ....och kanske de senaste 20 åren så jag måste skriva av mej om ett annat fenomen som jag innerst inne vet är orsaken även den här gången .
 
Bara någon vecka innan den här artikeln kom ut såg jag en uppdatering på facebook . En tjej , känd som välformulerad , stark och med kämparglöd går ut en kväll . Där blir hon verbalt påhoppad av två andra kvinnor. Man kan tro att det handlade om någon åsikt .....men nej ...påhoppet handlade om henne som person.
Reaktionen och facebookstatusen var ledsen och lågmäld inte förbannad som man kan tänka sej , och jag tror de två kvinnorna lyckades i att trycka till henne och få henne att må riktigt dåligt och få riktigt dålig självkänsla . Bra jobbat brudar !!
 
Tillbaka till Carolin och Dansakademin som tidigare var danslärare på den kommunala dansskolan innan hon startade eget. Jag känner henne inte ....men vet att hon är en väldigt driven och duktig danslärare och att barnen älskar henne . En stor förebild för många flickor och kanske just därför en viktig person i kommunen då vi inte har många sådana som kommer i kontakt med barn och tonåringar.
Men precis samma sak där är jag helt övertygad om ligger bakom denna plötsliga gratisdans . Några kvinnor inne på kommunen fick chansen att kasta de berömda knivarna i ryggen...och det var mycket medvetet .
 
Samma sak med tjejen som var ute och partade ....hon vill , hon vågar och hon törs säga vad hon tycker och är en inspirationskälla till oss ......oss vuxna kvinnor .
 
Varför är det så här ?
 
Att män inte frivilligt släpper upp kvinnor i hierarkin är ju allmänt känt men det är ju en del som lyckas av egen kraft ta sej uppåt . Höras och synas och göra sin grej . Mycket kan sägas om mäns sätt till starka kvinnor men de kastar inte knivarna i ryggen i regel .
 
Kvinnor däremot där är det mer regel än undantag att så fort en kvinna kommer uppåt av en eller annan anledning så är det en hög kvinnor som retar sej på det och förr eller senare så kommer första kniven.
Men fråga någon kvinna om hon är så .....så får du alltid ett nekande svar.
 
Det har vid ett flertal tillfällen under de sista 20 åren hänt mej med. Och när det händer så blir inte jag heller arg och förbannad  som man skulle kunna tro ....utan det fungerar tystande på mej också . Jag drar mej undan ...funderar ...är ledsen . Skriver aldrig om det för jag skäms på något sätt och tar på mej någon sorts skuld fast jag inte vet varför . Hela förra året var ett sådant år då jag drog mej tillbaka av en sådan anledning.
 
Anta att det kommer ut en statusuppdatering på facebook från någon tjej som gjort något bra ...eller hoppat upp ett snäpp i världen....lyckats med något eller vad som helst som lyfter en redan lite upplyft kvinna ännu högre .
I min egen rätt stora vänkrets kan jag redan innan förutspå vilka som "gillar" detta och hejar på och vilka som väljer att inte se . Samma sak varje gång och jag brukar sitta och småle för mej själv.
 
Så många gånger har jag suttit i tjejgrupper och skvallrat om folk och fä ( för det gör vi väl alla ? ) och så fort vi kommer till någon kvinna som kommit lite längre än oss andra så finns avundsjukan mellan raderna om de inte sägs rakt ut . Man verkligen försöker hitta fel som oftast inte finns ....eller så gör de gör de helt enkelt ett "fel" utav någonting som är " rätt"
- Nu var Karin i tidningen igen !! sägs med en underton .
 
Ja men så bra då att hon syns och hörs !! Om ingen fattar det så gör hon vägen för oss andra så mycket lättare ...vi andra som också vill komma framåt det vill säga.
 
Jag blir så trött ...och så arg på detta fenomen ! Tittar runt omkring mej på mina närmaste kompisar . De har alla en egenskap eller flera som jag ser upp till och avundas . Jag är inte avundsjuk ...men skulle helt klart vilja ha dom egenskaperna själv . Men för mej är de en inspirationskälla ....varje umgänge med någon av dom ger mej inspiration till att bli lite som dom . Jag snor åt mej lite av deras energi helt enkelt . Och när man är ute med dom och de strålar som alltid .....så kastas lite oförtjänt strålglans på mej också .
 
Det gäller inte bara mina närmaste vänner . Det finns starka avundsvärda kvinnor bland de som jag också ofta kritiserar rent politiskt som jag absolut inte har samma uppfattning som i de flesta frågor som rör kommunen, men som jag följer för de inspirerar mej, beundrar så där lite på avstånd . De
 
Lena Ek , Britt Olausson , Helena von Schantz från politiken är några bra exempel och ingen av dom är knivkastande kvinnor ( vad jag sett eller förstått på andra )
 
Listan på andra som man ofta ser och hör om är ännu längre och det finns många som jag ser upp till och beundrar på avstånd . Ann-Sofie Malmström Zschaeck , Micca Andersson, Anne-Marie Karlsson,  Åsa Carlsson, Maria Rolf, Malin Moen, Margot Kullin , Ingela Jansson och just Caroline  Havenslätt är bara några få namn och jag skulle lätt kunna skriva 10 till . Vissa känner jag ...vissa inte alls , men gemensamt är att de alla har något extra som gör dom intressanta och inspirerande  . Vissa av dom har helt andra åsikter än vad jag har ....det vet jag ...men det spelar inte så stor roll.
Och kontentan är .....att dessa förebilder behövs . De behövs för att andra ska våga ...se att det går . Men grejen är att då får det inte finnas dessa knivkastare som sabbar hela tiden .
 
Skärp till er tjejer ! En lyckad kvinna är inget hot utan en inspiration ! Du kommer själv inte högre upp själv  för att du försöker peta ner någon annan från stegen.
Är det ok att tala om för våra döttrar att de är begåvade , vackra och intelligenta och att de kan bli vad som helst  och gå hur långt som helst .....samtidig som vi inte klarar av att se en kvinna i vår närhet göra karriär ...ha karisma eller vara superduktig utan att vi ska skicka ett gång knivar mot henne så fort vi får en chans ?  Unga vackra tjejer/kvinnor som har DET ....ledsen ....är du gammal som mej kan man inte göra någonting åt dom . Lär dej lev med att de finns  och de kommer bli fler för varje år, thats it !!
 
Om din dag kommer då du kan lyfta dej själv ett snäpp ....vad skulle du säga om någon försökte slå undan benen på dej utan anledning ?
 
Högsta graden av hyckleri !!!
 
 
 
*************************************************************************************************************************
 
Tre slitveckor är över och nu fortsätter det med ett inte lugnt tempo men iaf ett lättare läge. Det strömmar in vackra , snygga vårkläder i butiken och det är så roligt att vara där nu även om det är relativt lugnt än så länge.
 
Gripband har fullt också med jobb och den stora omorganisationen på Alfatex skapar en mängd tidsödande leveransbeskymmer hos oss .
 
Fritid finns knappast inte just nu då jag jobbar 6-18 i veckorna och en skvätt på lördagarna också . Jag har ändå fått ha min Hilma lite då och då och de dråpliga kommentarerna som man kan få av henne kan få en att le veckan lång .:)
 
 
 
 
 
Nu önskar jag er en fortsatt underbar vecka !!

Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :