Sportlov

 
Det har varit några tråkiga år nu när barnen blivit stora och sportlovet har farit obemärkt förbi . Tyckte om den tiden då barnen var små och man fick ta med sej korv och varm choklad ut i pulkabacken och få rödrosiga barn med sej hem . Skridskor vid någon sjö eller bada i vårt eget och andras badhus.
Ser fram emot att Hilma blir större och kan bara hoppas att jag håller mej pigg så vi kan hitta på nya äventyr .
 
Tänkte börja med det mest elementära sportlovsaktivitet till helgen ....gå på BIO . Undrar vad hon tycker om att se Bamse på storduk ....äta popcorn och dricka festis . Det hör till ...så har det alltid varit och så måste hon läras upp . Bio är en upplevelse som ska kännas gott i hela kroppen :)
Hon kanske är lite för liten för att göra en "busvisselmogäng" av biobiljetten ....men jag kan ju iaf visa hur det går till ;-)
 
 
 
************************************************************************************************************************
 
Vad händer annars i Kommunen då ?
 
Handlarna på Storgatan och även på Vammarområdet grupperar sej och tar tag i den ganska svåra sitsen de sitter i . Bra där !!  Det är ett hårt jobb att marknadsföra sej och nå ut till kunder , men kanske kan de med gemensamma krafter göra det . Varför inte happyhour några timmar innan bilbingo och kanske allsångskvällar på alla restauranger ? Gör något erbjudande som gäller över hela Viken så kanske de kommer några timmar innan och äter , dricker och shoppar ?
 
Vi stretar allt vi kan inne i Söderköping också och det är viktigt att hela tiden påminna folk om att vi finns och att vi har dubbelt så roliga märken och man får därtill hjälp när de kommer till vår butik . Vi har också sett över våra dagar under året och försöker hitta på saker . Närmast har vi en Vip-kväll på onsdag i nästa vecka och sedan senare i Mars kommer en handlardag med extraöppet i Mars . Det brukar komma mycket folk då :)
 
********************************************************************************************************************
 
Nybyggarna ÄR och kommer alltid vara mina favoriter när det gäller politiklogik i denna kommun !!
 
Vi såg ju under uppseglingen av bråket i Vammarskolan att det inte blev någon reaktion från dom . Sedan kom de ut med att de ville ha en verklig bild av vad som hänt innan de sa något . ( Och med två arbetande i skolan samt att de själva satt på vice ordförande posten .....så borde inte bilden ta ett halvår att ta fram när läget var akut )
 
Jodå ....de fick till sin bild och efter ett möte så hade de bestämt sej .....i NT med stora ord var att det var tvungen att rulla lite huvuden i skolledningen .
 
Ja sedan hände ingenting ......mer verkstad än en artikel blev det inte ...den vice ordföranden hoppade av med ord om att de övriga inte vågade göra någonting utan bara följde sossarna . Fler skulle hoppa av .....men inte då
 
Sedan ...ny blogg av Bertil Eklund ....vår egen lilla Trump . Nu minsann så skulle de börja med EGEN politik .....efter 6 års tystnad . Jodå ...ett Medborgarkontor ville de ha , precis som var en av grejerna när de började . MEN.....eftersom flera andra partier från andra sidan också velat ha medborgarkontor ...så har de kunnat få det hela tiden så varför har de inte ens försökt ?
 
Men när det gäller just SKOLAN där de själva är både verksamma och hade möjlighet att bestämma i genom sin vice-post...........den platsen ger de bort till Vänsterpartiet . Hur tänkte de här ?
 
Jag är säker på att fortsättning följer ....för är inte det här ett Kalle-Anka parti så vet jag inte vad som är det ;-)
 
**************************************************************************************************************************
 
Idag har jag en ledig eftermiddag . Så skönt att få hämta andan lite. Händer inget speciellt , det blir nog en roadtripp någonstans för att se något annat . Sedan jobbas det i helgen så det är min stund för eftertanke och samla energi .
 
Önskar er alla en riktigt fin helg !!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :