Kommunicera

God morgon
 
Oj vilket långt hopp det blev i bloggandet . Förlåt , men det har varit 80 timmarsveckor för mej ett tag då arbetsintensiva jätteordrar måste ha sin tid och Trolltyg börjar gå för fullt . Nu har det värsta varit och jag hoppas vi ligger skapligt i fas även om den här tiden fram till semestern som vanligt är mer kaos än övriga året då alla kastar in sina order innan semestern .
 
Nu har vi ett event kvar i Söderköping innan semestern och det är " Musik på gator och torg" den 17e Juni . Och det är precis som det låter .....musik överallt !
 
Går allt som det ska har vi ett eget event inne på Trolltyg med sång även där !! Jag jobbar ju tyvärr så jag kan inte sjunga ......Maria Rolf jobbar inte lördagar så hon kan inte heller sjunga ....så vem i tusan sjunger då ?
 
Jo jag hade tänkt att DU skulle sjunga !!
En karaokeanläggning står uppställd och sång belönas med 10 % rabatt på nästa inköp !! Jag tycker iden är smått genialisk ....tycker inte du det ?
 
Vi har så himla mycket snygga kläder inne så jag är så supernöjd med affären just för tillfället !!
 
 
 
 
Släpper just nu det mesta av politiken men kan inte riktigt släppa det dåliga företagsklimatet i Valdemarsviks kommun . Läser sista dokumentet från det kritiserade näringslivsrådet och får nästan hicka !!
Jag läser :
 
Huvudinriktningen på diskussionen handlade om kommunikation. Vad, Hur och Var

vill vi kommunicera? Diskussionen handlade också om att bryta mönster och invanda kontaktvägar. Synpunkten att externt kommunicera "Visionen – Valdemarsvik 2025" på ett tydligare och bättre sätt påtalades också.

Mötet utsåg en grupp bestående av kommunen, banken och Företagarna att utifrån dagens diskussion presentera ett embryo för gemensam kommunikation för Valdemarsvik och för detta ta hjälp av lämplig kommunikativ expertis.

 
Men nu har de väl på riktigt slagit i huvudet allihopa ?

Juni 2016 och vi återigen i ett möte med bl.a kommun och svenskt näringsliv ( efter att placeras sist i näringslivsrankingen ) påtalar bristen på kommunikation i kommunen . Ingen lyssnar - ingen håller med .

Hösten 2016 : Kommunen tar till experter som säger samma sak ....ingen kommunikation i kommunen ....och då är det en annan sak .......

Februari 2017 Kommunen tar upp det i Näringslivsrådet att just ingen kommunikation finns i kommunen så alla ska ta med sej ideer till nästa möte i maj .

Maj 2017:  Ideerna var att nu ska man ta till en konsult som ska lära dom kommunicera och de ska göra en grupp som ska göra ett embryo till gemensam kommunikation i kommunen . Och detta embyro ska precenteras i september 2017.

Snälla , snälla ni ....ni MÅSTE börja lyssna nu !!!!

 

1. När man säger att det inte finns kommunikation i kommunen .....menar man att det är en stor mur mellan tjäntemän, politiker , näringslivsfolk  och själva näringslivet . En liten grupp har tagit patentet på näringslivet och släpper in någon annan .

2 Det handlar INTE om vad ni ska kommunicera ut ....det handlar om att KOMMUNICERA .

3. Vison 2025 ska INTE kommuniceras ut ....Vision 2025 är ERT arbetsdokument som NI ska jobba emot . Vi i näringslivet har egna visioner som vi jobbar mot . Ni ska ta fram delmål och arbetssätt som leder till att ni lyckas nå ER vision.

Och eftersom ni inte gjort något de första 5 åren så är det rätt bråttom nu .

Det handlar om att riva dessa murar som NI byggt upp . Det handlar om att börja prata med ALLA och envar och inte bara likatyckare som ingår i det översta gräddhylleskiktet .

Ringa till Oskar Pettersson som precis ska starta upp företag och bara hälsa och prata runt . Precis som man ska önska Asta Larsson när hon lägger ner sitt företag efter 30 år lycka till

Åka upp till Ringarum för en liten lätt träff med ett företag bara för att man kan eller någon gång hitta några gemensamma nämnare för en grupp företag och prata om det . Hitta de små informella plattformarna att mötas under .

Skulle alla i näringslivsgruppen ta telefonen och ringa ETT samtal i månaden skulle näringslivsrankingen skjuta i höjden bara av det . För som det är nu så känner vi oss varken sedda eller önskade här i kommunen, och speciellt inte av er som sitter i den här gruppen av den anledningen att ni håller en liten aggressiv ton till de som inte håller med er .......och det gör vi ju inte och det är därför som näringslivsrankingen ser ut som den gör .....eller hur ?

 

Nu kör vi igång igen !

 

Kram och ha en under bar dag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :