Misshandel ?

Hade för en gångs skull en helledig helg , och meningen var att den skulle vara lugn men tyvärr.................
 
Fredag kväll och jag pratar med Anton vid 22 tiden sista gången då han gör ordning sej och ska ut med kompisar .
Han är tvättäkta stadsbo och det är en ganska vanlig sysselsättning de helger han inte spelar Am . fotboll eller jobbar.
Kl 4 på morgonen ringer telefonen igen ....han ligger då på akuten efter att blivit medvetslös efter en misshandel .
 
Upprinnelsen var följande :
 
En man var på samma krog redan förra helgen. Han antastade och tafsade på alla tjejer så han blev då utkastad av vakterna. Denna helg samma sak ...han var där ...tafsade och bar sej åt så han åkte ut även denna gång .
Men denna gång så slutade det inte här utan även utanför krogen så fortsatte han och antastade tjejer så då de inte kunde freda sej så ringde de poliser.
 
Det var då Anton och hans tjejkompis kom ut från krogen och skulle gå hem . " Tafsaren" gav sej även på Antons tjejkompis varpå de andra sa att polis var på väg . Tafsaren försökte då smita varpå Anton tog tag i honom och höll honom mot väggen och sa till honom att vänta på polisen .
 
Det var då de kom från ingenstans . 4-5 killar ...troligtvis unga ..typ 17-18 maskerade över ansiktet och samtliga matade fulla slag mot huvudet på Anton. Anton minns att han såg något i ögonvrån och slängde ut en arm mot en av dom men slagen mot tinningen gjorde att han slog i backen och svimmade av direkt . När han låg ner så fortsatte de allihopa att sparka på honom i huvudet . Anton hade handen för ansiktet tack och lov så förutom sparkar i huvudet och tinningen så var det handen som fick mest stryk . Även ett jack i hakan men det var troligvis från slagen innan han ramlade.
 
Efter nästan 12 timmar på akuten så kom han hem . Blå i hela ansiktet . Ögonen igensvullna . Handen skadad och en liten hjärnskakning säger han . Det där med hjärnskakningen är jag inte säker på att han är ärlig om för ytterligare en stor hjärnskakning så är han utdömd att spela i Superserien i Örebros lag för alltid .
 
Nu drabbade detta vår familj och Anton ....man blir arg, ledsen och förbannad . Tankarna går hela tiden till vad som kunde ha hänt ....tänk om de hade haft kniv osv osv.
 
Men ska man tänka logiskt och se på det utifrån ....så blir det samma sak som jag skrivit i blogginlägg efter blogginlägg . Denna misshandel kommer inte ens att bli statistik .....den automatiska anmälan kommer att läggas ner timmar efter att den kommit in . Ingen kommer att lagföras och med andra ord så har den inte hänt ? Eller hur ?
 
Precis som narkotikabrått ...våldtäktsförsök ...våldtäkter där de inte döms osv osv......så trots den enorma ökning av brott i vårt samhälle så har det heller inte någon gång varit så många brott som samtidigt läggs ner . Vi vet också att anmälningsbenägenheten aldrig varit lägre än nu .....så hur mycket ökningen av brott egentligen är har vi inte en aning om .
 
Det har alltid varit så ...säger de som inte vill se sanningen . Och ja ....det har alltid funnits rötägg som befunnit sej på fel sida om lagen . Men det har aldrig varit så som det är idag . Ingen lyfter ett endaste ögonbryn på att det brinner bilar i Norrköping mer eller mindre varje natt . Tjejer får räkna med att bli ofredade när de går ut. Mord och skottlossningar är vardagsmat . Knark är en naturlig del i samhället och likaså vapen .
 
Vi slår oss för bröstet i Valdemarsvik och säger att det aldrig varit tryggare . Är det så ? Är det inte bara så att på samma sätt som i övriga Sverige så är anmälningsbenägenheten lägre än någonsin . Bristen på polis gör att brottsligheten inte kommer upp till ytan ?
För är det inte så att vi VET att vi ligger högst på listan när det gäller narkotika i Östergötland ? Bara det borde ge alla som sysslar med det här skrämselhicka.
Och vet vi inte också att i narkotikans spår så följer en massa olagligheter och det borde det väl göra även här ?
Att förlita sej på statistik som inte stämmer är ofantligt farligt !!!
 
Är det verkligen så här vi vill ha det ?
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :