(H)ärliga Valdemarsvik !

Godmorgon
 
Återigen ett inlägg om att folk ska sprida det positiva budskapet i Valdemarsvik .
 
Det står " Flera enkäter och artiklar har på senaste tiden visat att vi är dåliga på att sprida det positiva budskapet i Valdemarsvik"
 
Snälla , snälla , snälla !! Sluta med att tala om för folk vad de ska säga , det får helt motsatt effekt !!! Folk är inte dumma i huvudet . Man kan tysta folk genom att föra ut sådant och hacka ner på folk som säger något negativt på typ nätet .....men det förändrar inte folks sätt att tänka och alla enkäter är ett bevis på det . Ärlighet varar längst och kommer alltid att göra .
 
Genast lade makteliten ut denna artikel på facebook i olika omgångar och sedan gick de in och gillade varandras inlägg ...men det "vanliga" folket uteblev . Man kunde direkt koppla dessa personer till den makt som vi har i Valdemarsvik idag ...ishallsfolk...och de politiska parti som styr samt de föreningar bl.a.
 
De enkäter och artiklar som är gjorda är inte gjorda för att sprida positivt budskap . De artiklar och enkäter är ett utslag på vad folk egentligen tycker . En stor skillnad ! 
 
Det sprids mycket fint också om Valdemarsvik men det är så mycket negativt de senaste åren att det hörs mest och ger utslag i dessa mätningar .
 
Det står också " För att en dialog ska vara framgångsrik så behövs positivitet , delaktighet och en vilja till samtalsarena "  Jo ....det stämmer till viss del , men det är just dialogen som har försvunnit och då finns det ens inte en chans till samtalsarena eller delaktighet.
 
Och det är just hos makteliten som förändringen måste börja om vi ska få en attitydsförändring i kommunen. Och efter att de förstört det trots allt öppna samtalsklimat vi hade för 10 år sedan så är det lång väg tillbaka . Så ni som sitter på makten idag , det är NI som har ansvaret för att det positiva kommer tillbaka . Och det är ganska lätt . Släpp in folk helt enkelt i er täta bubbla ....och åk ut i verkligheten och ta till er vad folk tycker .
 
Förr tyckte folk olika ....och det var inte värre än att vi just tyckte olika . Det har nuförtiden blivit att man ska trycka till de som har annan åsikt genom att kalla dom negativa och bakåtsträvare . Sådana metoder har aldrig tagit ett företag eller en kommun framåt .
 
Vi har en underbart vacker kommun , ett aktivt föreningsliv och härliga evenemang precis som Moen skriver ...men hela Sverige är så fantastiskt så det är inte speciellt unikt . Givetvis prisar vi det ändå , när vi bor så fantastiskt . Men det vi har ....som gör oss unika ...eller kunde göra oss unika är just att vi är så liten kommun. Har sagt det många gånger förr ....se till att vi är nära varandra och skapa dialoger så  att vi känner att vi hör till kommunen som innevånare , företagare eller vad det är ....då har vi kommit en bit på väg .
 
Släpp på maktfullkomligheten , se och utnyttja de otroligt duktiga (fast oliktänkande ) personer vi har  i kommunen , bjud in till dialog och förstå att folket i kommunen har mycket mer hjärnor och kompetens än vad ni tror ....då är vi på rätt spår . Problemet är att jag inte tror att de "där uppe " ens förstår att det är de som är problemet och inte folket .
 
Men samtidigt så ser jag faktiskt ett ljus i tunneln ...kanske det första på många , många år .
 
För ett år sedan tänkte majoriteten köra över lärare , föräldrar och opposition när det gällde förskolan och bygga nytt och de tänkte göra det direkt så ingen hann protestera.
 
Nu är det lagt på is och flera alternativ ska ses igenom och då får alla vara med och tycka . Skitbra !!!
Ingen blir lyckligare än jag och då kommer också resultatet bli mycket bättre .
 
Tyvärr tror jag inte det är en ny eftertänksammare om omtänksammare ledarstil av majoriteten , utan snarare så att inga byggfirmor fanns att tillgå då de tänkte bygga direkt . Och nu ett år senare har förutsättningarna och barnkullarna förändrats så om de skulle bygga som var tänkt så hade det inte blivit bra nu ....och då gör man så här istället och räddar ansiktet .
 
Men vad jag hoppas på är att resultatet av denna ofrivilliga generösa gest till samarbete leder till att det blir en "nystart" ...en ny syn på Erland och hans sätt att regera i kommunen . Att folk tror att det nu kommer bli förändring och samarbete och att de förstår att alla vinner på det här och då kommer det bli mer av dialoger och diskussioner och fler och fler blir inbjudna . Jag hoppas också att övriga maktelit ser resultatet och följer efter och att då har vi en verklig vändning på gång . För det här är enda vägen att gå när man ska lösa våra "problem" med våra attityder . Vill NI att JAG ska vara med på banan ...men isf se till att jag är delaktig och betyder något för denna kommun !!! Tala inte om för mej vad jag ska säga utåt för det rår ni aldrig på ...och inte någon annan heller .
 
Och på en dryg vecka så kom allt igång på Trolltyg . Så skojiga dagar jag har haft med köer in i provhytten . Det nya märket Chica London blev just den succe för affären som jag trodde och några plagg sålde slut samma dag de kom in . Kläder som gör dej glad ....så kan man beskriva stilen .
 
 

Och visst blir man glad ? !
 
Så jag ser fram emot helgen och på söndag är det Ramundermarken ...ni är så välkomna in till oss i Söderköping då det är fullt pådrag överallt .
 
Så nu kör vi för fullt från morgon till kväll alla dagar i veckan och återkommer upp över ytan i höst ....men skoj är det hela tiden !!
 
Kram

Kommentera inlägget här :