Bubbel

God morgon
 
Det har varit en kul men hektiskt vecka . Och fullfart kommer att råda nu ett tag när julklappshandeln börjar .
 
Vi gav oss på Black Friday i fredags . Det är lite som pest eller kolera , men vi har helt enkelt inte råd att stå utanför . Antingen så tar Norrköping all handel eller så är vi med . Och det gick bra kan jag säga . Riktigt bra !!
 
Nu laddar vi om igen och så kör vi julmarknad i Söderköping i helgen . Det är både mysigt och kul på samma gång . Så klart är Trolltyg öppet både lördag och söndag så välkomna in . Lördag 10- så länge det är folk och söndag 11- 15.
 
Ikväll  kör vi en liten After Work med tjejerna på Trolltyg . Maria , Lina , Lina och jag beger oss till Eklundens Spa & Relax i Toverum Valdemarsvik för lite massage , bubbelbad och bubbel på insidan med . Vi träffas ju inte då vi går om vartannat så det ska bli supermysigt att få "bubbla" lite med dom allihopa . Ett fint avslut på en otroligt kul höst !
 
#####################################################################################
 
Politiken då ? Jodå , vi kan ju se att budgeten är lagd och partierna är rörande överens om den . 300.000 är vad som skiljer åt och det är skolskjutsarna till Tryserum . Det finns mycket att säga om det ! Oppositionen krävde en näringslivssamordnare och det fick de igenom . MEN VI HAR JU REDAN TVÅ ANSVARIGA FÖR NÄRINGSLIVET !!! Jag vet att Thrysberg har varit sjuk , men om han slutar så anställer man väl en ny på hans plats , inte sätter en tjänst till ? Fattar ingenting !
Först och främst har vi en investeringsbudget som är långt över vad den någonsin har varit . Klart vi måste anpassa oss , men har vi råd ? I visionen står att vi ska vara en friskvårdskommun och det är ju fint . Men jag antar att vi ska vara det för de som bor i kommunen? Ishahallen ......kan de ha ca 100 aktiva ? Någon sa att det var en viksbo med i A-laget och det låter ju helt sjukt isf . Öppen is ibland , men på konstiga tider  och hur många åker då ?
Men ändå så går investeringsmiljoner år efter år till Ishallen . Nu är det 5 mille som ska investeras och detta för sommarisen som gått hundratals tusen back de senaste åren . Sommarisen är en satsning för att få utomstående lag att komma hit . Det tycker jag är kanonbra , men är det VI som ska betala för det med våra skattepengar ?
När Vammarskolan var på tapeten för ett år sedan och Nybyggarna lovade att huvuden skulle rulla ....men sedan tystnade dom och Jörgen som satt högst upp i Skolsektorn hoppade av ..........då var det löftet om sommaris som tystnade dom . För Nybyggarna är direkt kopplade till WIF och sitter i dess styrelse och tar emot pengar med samma hand som de ger bort pengar i kommunen. Bertil Eklund är dessutom ägare av Bed & Brakfast i Valdemarsvik där de vill att spelarna ska sova , så det är många privata ekonomiska  intressen i detta.
 
Vad som är än mer skrämmande i budgeten är att ingen vet något om den om du frågar . INGEN !!! Varken majoritet eller opposition har en aning om vad ramarna innehåller .
 
##################################################################################### 
 
 
#METOO
Upprop efter upprop visar att kvinnor fått nog av det som sker och den tystnadskultur som råder när det gäller sexuella trakasserier i Sverige . Vi har ett patriarkat utan dess like och där män tar sej rätten att bete sej hur som helst . Du kan vara ganska säker på att det även förekommer på DIN arbetsplats , men frågan är vad gör vi åt det ....och vad gör DU som chef eller arbetsgivare åt det ?
 
1000 tals berättelser om sexuella trakasserier kommer plötsligt upp till ytan , från kvinnor i alla åldrar och ifrån alla håll i samhället . Ibland och väldigt ofta vet folk om det men har inte lyft ett finger för att göra något åt det . Ofta står kvinnorna i beroendeställning , och det ligger mycket skam och skuld i det .
 
Vi är ansvariga och är du chef så är DU i högsta grad ansvarig för det . Du kan vara  säker på att stukturerna ( som gör detta möjligt ) finns på din arbetsplats också ! Jag vet att de finns !
 
Pratade med Söderköpings jämställdhetsansvarige om det . Och helt klart har de fått en annan bild av hur verkligheten ser ut . Alla har en jämställdhetsplan men helt klart så följs den inte utan det är bara ett papper utan betydelse . Det vittnar alla berättelser om !
Skrev och frågade valdermarsviks kommun också och vår kommunchef svarade "har ju satt fokus på viktiga frågor och vi har konstaterat att vi ska ta upp dessa frågor och påminna varandra om vad som gäller "
 
Vi i Valdemarsvik har mer än andra ett gubbstyre ! Och är det något jag alltid klagat på så är det just det att en liten klick gubbar har lagt beslag på alla viktiga platser i samhället och inte släpper in någon . Vi om några har de strukturerna som möjliggör dessa övergrepp och beroendeställningar . Sprid makten ! Sätt inte in din kompis i styrelsen och säg för guds skull att du inte visste ! Efter #metoo kan ingen säga det!
 
Och rent arbetsmiljömässigt så finns det folk som kan informera . En av Sveriges främsta experter kommer från denna kommun . Hur många vet det? ( och varför vet ni inte det ?)  
Hon används av de största av bolag och har helt fullt med jobb. Hon heter Milla Johnsson och jag beundrar henne enormt . Superduktig !! Hon har även en podd som heter arbetsmiljöpodden . Lyssna och lär !!
 
 
Ett liten kommentar om Erlands uttalande om vår äldrevård och hans svar till Ulf Wallmark i dagens tidning måste jag skriva också.
Bara för att visa hur det är vinklat .  Alla partier deltog i utredningen , samt dialog med pensionärsföreningar andra och utredningen var enhällig står det .  Tror inte på något sätt att dialogen var enhällig och att de vill stänga Gusum och Gryt . Men mötena är gjorda oavsett pensionärernas åsikter och kan bockas av .
Politikerna som sitter i utskottet hade fått till uppgift att göra utredningen . Var det enhälligt ? Nej !! Personerna i utskottet gjorde bara en bra utredning .....sedan är det upp till varje parti att rösta för eller emot , och där var det absolut inte enhälligt utan oppositionen vill har kvar boendena .
Och klart är att varken jag eller någon annan i min familj hamnar i Viken när det är dags . En mycket viktigt sak för mej att långt iförväg bestämma !
 
 
 
##############################################################################
 
Kanske ett tjurigt och negativt inlägg idag , men jag tycker att Valdemarsvik har blivit så B . Det sitter amatörer på så många platser i samhället nu . Är det verkligen det bästa vi har ?
 
Ska vi ta oss uppåt så får vi nog tänka till lite . Vad sätter vi oss på för position ? Vad har jag för uppgift ? Har jag något att bidra med så vi går framåt ?
 
Men nu ska jag bara jobba färdigt denna dag och sedan är det "Bubbel" som gäller . Inifrån , utifrån och rent pratmässigt !!
 
Hej hopp !!
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :