Koll på läget

 
God morgon
 
Nu är jag uppe över ytan igen efter en lite småhektisk tid då jag  lämnar in och och fixar bokslut . Vi har så extremt mycket tidödande jobb vid bokslutet så det är svårt att finna timmarna att få ihop det . Men nu är det klart och det ser extremt bra ut i år igen. Man kan säga att det är tur , men lite vill jag klappa mej för bröstet och påstår att planering och ha koll på siffrorna är A och  O i ett företag om man vill ha bra resultat .
 
Så i helgen blev det att inte göra någonting matnyttigt faktiskt . Lördag släppte vi loss och åkte ner till Centralorten och lyssnade på världens bästa Titanix !! Så skoj !! Och riktigt kul att få klä upp sej lite för en gångs skull . Vanligtvis tillbringar jag mina timmar på betonggolv bland smutsiga kartonger så lite glitter och bling-bling ger lite glamour på tillvaron !!
 
 
 
Så nu är depåerna påfyllda och vi går en ganska skön tid tillmötes !!!
 
Några som har mindre koll på finanserna är Kommunen och politikerna . Då menar jag alla politiker och partier och det är extremt skrämmande . Du kan prata med vem av dom som helst , hur högt som helst och ingen vet egentligen vad budgeten som ska läggas nu i November vad den innehåller .
 
Man tar varje sektors klumpsumma ....man ger dom inget utrymme för löneökningar vilket ger ett minus för de andra utgifterna och sedan klubbar man det !
Och än mer skrämmande är att ryktet säger att oppositionen köper detta om de får löfte om att anställa en ny näringslivssekreterare .
 
Behöver vi en ny näringslivssekreterare ? Ja det görs ju inget för näringslivet iof men är  det verkligen det vi behöver ? Vi har en näringslivschef i Monika Hallberg och vi har en näringslivssamordnare i Göran Thrysberg och vi har en Näringslivsgrupp där politiker från både opposition och majoritet sitter .
 
Man kanske ska börja i rätt ända ? Näringslivsgruppen ägnar sej åt att ge en arbetsbeskrivning åt både Näringslivschef och näringslivssamordnare istället för att göra cellokonserter och möten med Youtubskändisar  ?
 
Kanske ska man syssla med basala näringslivsfrågor och kontakter ....gemensamma projekt och att föra samman olika grupper . Vi är en extremt liten kommun så vi borde inte ha några som helst problem att få närhet i vårat näringsliv ?
Jag som företagare har helt och hållet ansvaret för att ha en så nära relation med mina kunder som möjligt . Det ger bra relationer och jag har kontakt med verkligheten och marknaden .
För mej som företagare kommer jag längre och längre bort från de i kommunen som står för tjänsterna till mej ....som jag faktiskt betalar till . Det gör inte mej speciellt köptrogen och absolut inte solidarisk .
 
Och ska vi gå tillbaka till budgeten så är det kanske bäst att bryta ner budgeten i siffor som överensstämmer med verkligheten åtminstonde vartannat år för att få en överblick över den ?
 
Världen förändras ....kostnader tillkommer och kostnader går bort . Det går inte att år efter år ta klumpsumman minus löneökningar och tro att det blir bra .
 
Speciellt som att denna majoritet mer än någonsin satsat  VÅRA pengar på icke kommunala angelägenheter som WIF hockey och fotboll iom att Nybyggarna sitter med i både bestämmande majoriteten och högst upp i styrelsen i WIF . Att byta tystnad i frågan om bråket i Vammarskolan mot sommaris i Sparbankshallen är en sådan uppgörelse .
 
Att vi satsar våra skattepengar helt fel är helt tydligt när man tittar på våra äldreboende . Gusum och Gryt är för dyrt att driva och man vill flytta allt till Viken .
Samtidigt så vet vi att vi har den billigaste äldrevården i Östergötland och då undrar man ju hur de fått ihop att det är för dyrt att driva Gusum och Gryt ? Är det inte så att de lägger för mycket pengar på bling-bling istället för de basala kommunala saker som pengarna ska gå till ?
 
Oppositionen ville genomlysa organisationen men det ville inte Erland . Tycker det är jätteviktigt att se hur våra pengar används . Speciellt bland tjänstemännen . Konsulter till förbannelse hyrs in . De får inte tag på rätt arbetskraft säger Erland , men de hyr in för minsta lilla sak och detta kostar miljontals skattekronor . Hur många hyrdes inte in för Vammarskolebråket t.ex ? Hur många sitter på dataavdelningen ? Stämmer det att det sitter bortåt 8 personer där ? Det låter extremt mycket i denna lilla kommun .
Så nog behöver det genomlysas !!
 
Men ingen kommer att protestera och ingen av majoritet eller opposition kommer tala om att de inte vet vad de klubbar igenom utan alla kommer rösta på något de inte har en aning om .
Blir nog inget trippel A för kommunen i år heller utan det kommer att bli samma sak som förra året . Ojdå ....gick vi så många miljoner back där ....och Ojdå .....hur blev det så här i den sektorn !!!????
 
Men jag kan säga ....Gripband får nästa år trippel A igen bara för att vi vet vad vi gör ! Och hade vi inte fått det så hade jag vetat det också ....och varför .....för vi har koll på våra siffror ...vi vet hur markanden förändrats under året , vi vet vad de utländska valutorna står i och förutspår förändringar hos kunder och leverantörer .
Vi har alltså koll på läget ....vilken politiker kan säga att de har det ? Säg en bara !!
 
Kram och ha en fin dag !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :