Snälla förklara !!

Brukar betrakta med som en ganska smart tjej och också ganska påläst när det gäller näringslivsfrågor , men nu begriper jag faktiskt ingenting .
 
 Efter nästan 10 år av störtdykning i näringslivsrankingen , så kunde "vår" näringslivsgrupp  den så kallade "samrådsgruppen" ändå inte ta till sej att folk tyckte att företagsklimatet var helt kasst . Men eftersom flera rankingar av samma art visade samma resultat och att näringslivsrankingen är ett direkt svar på hur hela samhället mår så tog de hjälp av experter som gjorde en undersökning och utredning av situationen .
 
De kom fram till exakt vad flera med mej sagt till medlemmar i samarbetsrådet tidigare nämligen att det SAKNAS kommunikation .
 
Gruppen börjar då direkt diskutera hur, vad o på vilket sätt DE ska kommunicera .
( JAG menar att där går det snett med en gång ....näringslivet vill bara ha lätt kommunikation mellan företag ...mellan företag och kommun och enkla plattformar och samarbeten) En nära och LÄTT kontakt mellan olika nyckelpersoner i kommunen )
 
I näringslivsrådets minnesantäckningar står att läsa i maj i år :
Vad, Hur och Var vill vi kommunicera? Diskussionen handlade också om att bryta mönster och invanda kontaktvägar. Synpunkten att externt kommunicera "Visionen – Valdemarsvik 2025" på ett tydligare och bättre sätt påtalades också.
 
Jag menar att hela problemet ligger i att det finns inga mönster eller invanda kontaktvägar .....för det saknas ju kommunikation .
Kommunen har redan fått hjälp att sätta ihop Vision 2025 ...nu är det helt och hållet upp till dom att ro den i land ....precis som vi företagare sköter våra egna visioner . Att kommunicera ut visionen leder ingenstans , NI ska ta fram vägar för att NÅ visionen !
 
Nu har iaf gruppen kommit med hur de ska vända den neråtgående trenden för näringslivet . Och detta är vad de ska vända den med
 
- Elever och företagare bjuds till sparbankslunch för gemensamt mingel och föreläsning av en populär youtubers annan "ungdomskändis."
( Hur många företagare är intresserade av det här ? Det kan bara vara en person i gruppen som kommit på den här iden .  )

- Inspirationskvällen den 16 november kommer att ha fokus på kommunikation.

( där det går ut på att tala väl om kommunen ? )

- En middag arrangeras av Företagarna och Sparbanken där företagare, kommun- och bankanställda träffas under trevliga former.

( Jovisst ...men återigen så hade en kopp kaffe och rejäla näringslivsdiskussioner dugt mer än väl , och många företagare har nog inte tid med sällskapa med bank och Företagarna utan det ska nog vara matnyttigt om man ska gå)

- Öppet hus på kommunen blir en cellokonsert.

(Finns säkert många som vill höra på ....men det kan knappast gynna näringslivet )

- Kommunikationskonsult Martin Liabäck anlitas för coachning till företag gällande försäljningstips och kommunikationsfrågor.

( Och vad ska han lära mej ? 171.000 i omsättning och 48.000 i förlust förra året ) Tror jag kan ge honom ett och annat tips istället )

 

En annan negativ sak är att företagarna delar ut priset " årets företagare " på Inspirationskvällen . En kväll där långt ifrån alla företagare kan vara med på för det finns helt inte plats och det är minst lika många politiker och tjänstemän som företag representerade där .  Synd tycker jag !!

Nej jag blir så himla ledsen på denna grupp som håller näringslivet som "gisslan" och så länge de vägrar släppa taget så länge kommer vi vara på botten.

Snälla ....för Valdemarsviks näringslivs skull så lägg av med era middagar och glänsarfasoner och kom ner på jorden och gör något som gör skillnad !!

 

Nej ...nu får det vara bra , ni har fått 10 år på er och detta är vad ni kommer med TROTS att ni gjort en utredning !

 Detta är rent av pinsamt !

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Kommentera inlägget här :