Vilken helg !!!

Vilken helg vi hade i Söderköping på Trolltyg ! Så otroligt roligt att så många 100tals personer kom dit efter allt slit vi gjorde !! 
 
I lördags var det handelns dag i Söderköping . Lite extra lite överallt och det brukar gynna handlarna med lite extra kunder . Så då passade vi på att låna grannlokalen för att sälja ut lite extra grejer . Hade inte kunnat drömma om att det skulle komma så mycket folk till vårt evenemang ! Det var fullt överallt och dagskassan slog med råge till och med medeltidahelgen . 
Och i helgen gick också startskottet för sommaren ....dvs att smultronstället öppnar och då blir det med ens en annan rotation på folk i centrum . Somrarna i Söderköping är fantastiska och bortglömt är då de första månaderna på året 
 
Nu har vi precis haft  bokslut också och  vi kan konstatera att både Gripband och Trolltyg gör sitt bästa år hittills . Inventering för hela slanten idag men i morgon far jag på min första solsemester någonsin  . I hela fyra dagar ska jag, Hilma och Lina förlusta oss i Alicante . Ska bli så otroligt skönt och roligt !!! Och under mina nästan 40 yrkesarbetande år har jag aldrig tagit så lång semester .....tur jag har mejlen i telefon ;-) 
 
Folkbladet skrev en riktigt dålig artikel  i förra veckan under rubriken " Är det farligt att bo i Gusum"  Polis och Kommunens alkoholsamordnare uttalade sej ....och i princip gick det ut på att så mycket Alkolister och skumt folk samlades här pga de låga hyrorna .  
Kan bara konstatera att våra A-lagare har nog aldrig varken varit så få eller lugna som de är just nu . Priserna på hus har stigit markant så billiga hus finns inte längre här de går med en gång . Även Jenny Ek gjorde en debattartikel mot folkbladet och lite snällt sa hon att det var så vackert och fint i Gusum. Hon hade givetvis rätt i allt hon sa , men först och främst vänder jag mej emot alla partier som vaknar ett halvår innan valet och har åsikter om precis allt...(hon är långt ifrån ensam om det ) sedan mot tafattheten i både Folkbladet , de som blev tillfrågade där ( polis och alkoholsamordnare) och även Jenny Ek . 
 
Är det farligt då ? Nej inte för oss "vanliga" Gusumbor om man får säga så . Vi har däremot väldigt många flyktingar och för dom är det farligare . Vi som bor här vet ju vart polisen åker när de kommer och insidenterna har varit många , men det är dom emellan och drabbar inte oss. 
När man buntar ihop så mycket människor med blandade ursprung i nergångna lägenheter och de får bo tätt och under knappa ekonomiska förhållanden så blir det så . De har dessutom mycket i bagaget när de kommer så självklart blir det slitningar där uppe . Att det dessutom är mest unga män gör inte saken  bättre för de är även för oss " svenskar" överreprensenterade i brottsstatestiken . 
 
Nu får man ju inte skilja på ursprung i brottsstatestiken så det är väl därför ingen vågar säga något i tidningen .....men då kan man väl ge tusan i att göra en spekulerande artikel för det ger helt fel svar !! 
Extremt löjligt av alla inblandade !! 
 
Nej ni ....nu inventering och sedan packa lilla väskan med bikini och tandborste ......hörde någon viska att det fanns en väsk och skogata i Alicante så det gäller att inte ha för mycket i väskan ner :-) 
 
Kram och ha en fin dag 
 

Kommentera inlägget här :